Понеділок, 05 жовтня 2015 10:19

Уманчани відсвяткували День міста

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Привітати уманчан з Днем міста завітав голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко, який взяв участь в міських урочистих заходах. 

Розпочалося святкування з підняття Державного Прапора та прапора м. Умані на головні флагштоки міста. Після цього керівництво та гості Умані взяли участь у святковій ході «Молодь єднає Україну». Головною вулицею Умані пройшли колективи навчальних закладів, молодіжних організацій міста і навіть найменші уманчани в патріотично прикрашених колясках. 

Офіційне відкриття свята міста розпочав в.о. міського голови Олександр Цебрій, який звернувся до уманчан зі словами подяки за розуміння і допомогу місту у нелегкий для країни час. Вітання з Днем міста від імені голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана зачитав Юрій Ткаченко. Привітали уманчан також народні депутати Юлій Мамчур, Максим Поляков, Людмила Супрун, почесна мешканка Умані Валентина Артюх, мери поріднених міст Умані – Гнєзно (Польща), Радвілішкіс (Литва), Хаапсалу (Естонія). 

Юрій Ткаченко і Олександр Цебрій вручили відзнаки «Почесний громадянин Умані» родичам уманчан, загиблих у зоні АТО. 

Далі очільники області й міста вирушили до Уманського РАЦСу, де привітали із одруженням бійця АТО Романа Петришина і його наречену Інну, які вирішили пов’язати свої долі у День рідного міста.

В межах святкування Дня Умані відбулася презентація боксерського рингу, придбаного за кошти обласного бюджету. Відтепер вихованці Уманської ДЮСШ проводитимуть змагання з боксу на сучасному рингу. 

Олександр Цебрій та Юрій Ткаченко відвідали «Містечко розваг», яке цього року складалося з 12 вулиць, тематика яких визначалась назвою: Казкова, Патріотична, Історична, Краси, Здоров’я, Художників та ін. 

Протягом дня також працювало «Містечко майстрів», де усі охочі могли помилуватися і придбати вироби народно-прикладного мистецтва.

Яскраве хореографічне шоу подарували уманчанам та гостям міста учасники танцювального марафону «З Україною в серці». 

Шанувальники співу мали змогу позмагатися у вокальній майстерності під час караоке. 

Вечірня програма була не менш насиченою. Адже усі з нетерпінням чекали пісочної анімації та виступу гурту «Скрябін» в оновленому складі.

 

Прочитано 1133 разів