Понеділок, 26 жовтня 2015 14:24

Порядок отримання відомостей з ЄДР органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

У зв’язку з цим Міністерство юстиції України наказом від 31.03.2015  № 466/5 затвердило Порядок отримання відомостей з ЄДР органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України (далі - Порядок).

Згідно з Порядком відомості з ЄДР отримують:

-  органи державної влади;

-  органи місцевого самоврядування;

-  органи внутрішніх справ;

-  органи прокуратури;

-  органи Служби безпеки України

Відомості з ЄДР зазначеними вище органами отримуються в електронній формі через офіційний веб-сайт розпорядника ЄДР у вигляді:

-  виписки;

-  витягу;

-  довідки.

Виписки, витяги та довідки засвідчуються підписом користувача, скріпленим його печаткою (за наявності), та залишаються у відповідній справі, у зв’язку з якою здійснено пошук інформації.

Доступ зазначених вище органів до ЄДР надається на підставі договору, укладеного між таким органом та технічним адміністратором ЄДР, шляхом

приєднання користувача до договору, що розміщується на офіційному веб-сайті технічного адміністратора ЄДР.

Інформація щодо порядку підключення до ЄДР вказаних органів розміщена на офіційному веб-сайті технічного адміністратора ЄДР - державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» за посиланням: http://irc.gov.ua/ua/edrusersdo.

З 01.10.2015 інформація з ЄДР державними реєстраторами юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не надається безоплатно органам державної влади, органам місцевого самоврядування, органам внутрішніх справ, органам прокуратури, органам Служби безпеки України у вигляді виписок, витягів та довідок.

Відповідно до статті 221 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» та Положення про порядок доступу судів загальної юрисдикції до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 31.07.2013 № 1556/5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.08.2013 за № 1324/23856, судам загальної юрисдикції на безоплатній основі надається безперешкодний доступ до відомостей ЄДР.

Пунктом 1 розділу III зазначеного вище Положення визначено, що використання судом інформації з ЄДР здійснюється у формі спеціального витягу, що формується суддею, який здійснює розгляд справи, та підписується ним.

При здійсненні пошуку відомостей в ЄДР суддя вказує мету отримання спеціального витягу із зазначенням номера справи, що ним розглядається.

Прочитано 1080 разів