Вівторок, 03 листопада 2015 14:51

Наповнення місцевого бюджету – пріоритетний напрям роботи податківців

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

Так, до місцевих бюджетів по Уманській ОДПІ за період січень-жовтень 2015 року надійшло 218,1 мільйонів гривень податків і зборів. В аналогічному періоді 2014 року скарбниці міст та сіл отримали 151,8 млн. грн. Позитивна різниця, між порівнюваними періодами, податкових надходжень становить 66,3 млн. грн., або 143,7%.

Основа місцевих бюджетів, традиційно – податок на доходи фізичних осіб, його надійшло майже 98 млн. грн. Цей податок стабільно забезпечує місцевий бюджет надходженнями майже на 45%, порівняно з іншими податками.

Другий податок, який є серед лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць – акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Питома вага цього податку в місцевому бюджеті складає майже 23%. Зазначу, що він сплачується з 1 січня 2015 року. За десять місяців цього року на рахунки місцевих бюджетів вже перераховано 49,5 мільйонів цього податку. Зокрема, у жовтні суб’єкти господарювання перерахували до скарбниці 5,9 млн. грн.

Але поряд з цим є непоодинокі випадки, коли підприємці намагаючись заробити собі статки, порушують закон, здійснюють підприємницьку діяльність без ліцензії, реалізуючи продукцію невідомого походження, яка може стати і стає отрутою для того, хто її споживає.

Є ті хто не сплачують податки, збори та, крім цього, вважають, що цим можна ще і хизуватися, розповідаючи іншим. Але ми маємо консолідувати наші зусилля, та разом, спільно формувати та будувати свідоме ставлення до сплати податків, пам’ятаючи, що ми можемо цим пишатися: наші податки - це працюючі школи та дитсадки, лікарні та будинки культури, а наші збори – це виплата пенсії нашим дідусям, бабусям, людям, які в свій час працювали, будуючи наше сьогодення.

Шановні громадяни, будьмо пильними та відповідальними в розбудові нашого міста. Кожен продавець лікеро-горілчаних виробів, тютюну зобов’язаний видати вам касовий чек, в якому, обов’язково буде зазначений п’ятивідсотковий акцизний податок. Але якщо ви не берете, або не вимагаєте цей чек, ви даєте можливість цьому продавцю не сплачувати кошти в наш місцевий бюджет. А враховуючи останні зміни чинного законодавства України щодо місцевого самоврядування, то кожна гривня надійде на рахунок нашого місцевого бюджету, а це виплати заробітної плати працівникам бюджетної  сфери, це наші дороги та всілякі життєво необхідні зручності.

Будьте впевненими, що є можливість контролювати порядок та виконання закону шляхом запобігання та попередження дій зловмисників. Ми активно співпрацюємо з громадою та в майбутньому сподіваємося на не менш активну позицію наших громадян в цих питаннях.

Повідомляйте нам  інформацію у будь-який зручний для вас спосіб (листом, електронним повідомленням, телефонним дзвінком) про скоєне порушення податкового законодавства, свідком якого ви стали.

Ми обіцяємо невідкладно та якісно реагувати на ваші повідомлення.

Від вашої небайдужості залежить рівень життя всієї нашої громади та кожного громадянина окремо.

Хочу перефразувати відомий вислів «чисто не там, де прибирають, а там де не смітять», «багатий край – це не сподівання на великий транш чи чиюсь фінансову допомогу, а взаємодія, взаємодопомога та відповідальність кожного за наш спільний дім та добробут.      

Звертайтеся! Наша адреса: м.Умань, пл.Леніна, 1а; телефони: 3-31-33, 3-31-56, електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Начальник Уманської ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області

В.В.Сліпченко

Прочитано 1166 разів