Вівторок, 17 листопада 2015 15:18

День працівників гідрометеорологічної служби України.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Дані цієї однієї з найстаріших станцій в Україні надходять кожні 3 години до Українського ГМЦ і враховуються при складанні прогнозів погоди, дані надходять в мережу Всесвітньої метеорологічної організації (Женева).

На сьогодні метеостанція працює за програмою 2 розряду.

Метеорологи 8 разів на добу  проводять спостереження за температурою повітря, температурою на поверхні ґрунту та на глибинах ,на поверхні снігового покриву , відносною вологістю повітря, напрямком та швидкістю вітру, атмосферним тиском, атмосферними явищами. Окрім цього, проводяться снігозйомки на сільськогосподарських угіддях, здійснюються спостереження за ростом, розвитком с-г культур, станом перезимівлі озимих культур, запасами продуктивної вологи в ґрунті.

Варто зазначити , що робота на метеостанції вимагає чіткості, точності і відповідальності під час знімання та запису метеорологічних показників.

Історично склалось , що метеорологічна станція Умань  перетворилась на своєрідний освітній осередок для місцевих підприємств , організацій , шкіл, ВНЗ.

До матеріалів  метеостанції серйозне ставлення не тільки метеорологів, а й багатьох галузей економіки: транспорту,паливно-енергетичного комплексу, сільського господарства, будівельників, населення. Матеріали спостережень допомагають зрозуміти причини зміни погоди, бачити кількісні показники , в яких межах вони можуть змінюватись.

Упродовж років в історії метеостанції ( 130 років) були і досягнення і важкі часи , та попри все  метеостанції вдалося виростити і зберегти головне багатство – високоосвічених, професійно підготовлених фахівців. Саме висока кваліфікація , відданість своїй праці працівників метеостанції Умань надає змогу і надалі виконувати покладені на неї завдання і функції. Колектив метеостанції , а саме: технік – метеоролого Лаута Л.А, техніки метеорологи Рибак Т.Г.,Чернега Є.І.,Грушовенко О.Г, Руда Л.А., Кумпан О.Г. під керівництвом свого начальника  зустрічають своє професійне свято сумлінною працею і хорошими показниками.

 

Прочитано 888 разів