Вівторок, 29 грудня 2015 16:25

Офіційний прес-реліз - «Підсумки діяльності міської влади за 2015 рік»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Офіційний прес-реліз

«Підсумки  діяльності міської влади за 2015 рік»

Міський голова Олександр Цебрій звітує за рік роботи міської влади.

Аналізуючи пройдене, можна впевнено констатувати, що позитивні зміни в Умані розпочалися.

Цього року в Умані відбулося багато чого «вперше».

  • Так, вперше відремонтовано більше півсотні вулиць міста, встановлено нові тротуари, виконано рекордний об’єм робіт з благоустрою та покрівель будинків.
  • Вперше за багато років ми перевиконати бюджет, а це означає, що ми не лише в повному обсязі профінансували всі заплановані роботи з розвитку міста, а й не допустили заборгованостей нашим вчителям і медикам. Умань є серед небагатьох міст в області, де зарплати та надбавки бюджетникам виплачуються вчасно та в повному обсязі.
  • Ми стали першим містом в Україні, де вдалося знизити тариф на воду. Цього року ми врятували доведене до банкрутства стратегічне підприємство «Уманьводоканал» та почали налагоджувати його ефективну роботу.
  • Вперше почала вирішуватися проблема з ефективним теплопостачанням.
  • Вперше за роки незалежності з міського бюджету виділені нові квартири дітям сиротам. В Умані будується нове житло, створюються нові робочі місця.

Вперше за багато років бюджет було не лише виконано, а й перевиконано. Перевиконання становить  понад 46,5 млн. грн. (тобто понад 46%).

В порівнянні з відповідним періодом минулого року власні надходження міського бюджету зросли на 70,6 млн.грн., або майже в 2 рази.Своєчасновиплачувалась заробітна плата та оплата енергоносіїв. Родинам учасників АТО відшкодовано пільги на житлово-комунальні послуги в сумі близько 0,5 млн.грн.

Основні тенденції економічного і соціального розвитку м. Умань за 2015рік свідчать, що в основних сферах економіки відбуваються позитивні зміни:

  • Ріст 51% з реалізації промислової продукції
  • +39% обсяг прямих іноземних інвестицій
  • Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі – 1.4 млн доларів США
  • Середня з/п по місту зросла на 15% -  до 2892 грн.
  • Створено 1500 нових робочих місць
  • За 9 місяців здано в експлуатацію 21.8 тис м2 житла – ріст 60%

Одним з пріоритетів діяльності – є сприяння розвитку малого та середнього бізнесу в місті та повернення реєстрації підприємців назад в місто, що сприятиме значному наповненню міського бюджету. На початку 2016 р. планується створення Ради підприємців при міській раді.

Протягом 2015 року було проведено рекордну кількість робіт з капітального та поточного ремонту доріг та дорожнього покриття.

В поточному році з місцевого бюджету на капітальний ремонт доріг передбачено 3 млн. 264 тис. грн., що на 2 888,086 тис. грн. більше ніж за попередній період, коштом яких відремонтовано 9 959,1м² дорожнього покриття, що на 2 959,1м² або на 42,3% більше, ніж за попередній період. За рахунок державного бюджету виділено 4 500,00 тис. грн., розпорядником яких є Департамент капітального будівництва при ЧОДА, на реконструкцію дороги по вулиці Київській.

В 2014 році на ремонт доріг комунальної власності було доведено                        4 594, 309 тис. грн. з різних джерел фінансування. В тому числі: з бюджету міста – 375, 914 тис. грн., з обласного бюджету (за рахунок субвенцій з державного бюджету) – 1 000,0 тис. грн., з державного бюджету – 3 218, 395 тис. грн., загальна площа відремонтованих ділянок покриття склала 7 000 м².

Виконано поточний ремонт дорожнього покриття на 47 вулицях міста, площа ремонту складає 10 454,14 м2 (вартість робіт - 1817,61 тис. грн.), в порівнянні з 2014 роком - 6377 м² на 32 вулицях міста (вартість робіт - 1408,470 тис. грн.), що на 64% та 29,2% відповідно, більше.

Продовжуються роботи із реконструкції скверу Тараса Шевченка, вартість виконаних робіт в 2015 році склала 463, 399 тис. грн. , що в порівнянні з 2014 роком  (загальна вартість виконаних робіт у 2014 році склала 1 млн. 728 тис. грн.) на 1264,601 тис. грн. меньше.

Встановлено 144 дорожніх знаків, насамперед біля шкіл та дошкільних закладів.

Видатки з міського бюджету на капітальний ремонт покрівель житлових будинків в 2015 році склали  1 825,1 тис. грн, що в порівнянні з 2014 роком - 844,9 тис. грн., що на 216,1% більше.

Здійснювались благоустрій Алеї Слави та реконструкцію площі Перемоги, озеленення та квітчання центральної вулиці міста. Проведено значні об’єми робіт по капітальному ремонту кладовищ «Софіївська слобідка» та «Сухий яр».

В порівнянні з 2014 роком збільшились видатки на послуги по благоустрою міста:

- виконаних робіт по утриманню мереж вуличного освітлення в поточному році склала 476,4 тис.грн., в 2014 році – 297, 3 тис. грн.;

- утримання скверів міста -308,6 тис. грн., в 2014 році – 100,8 тис.грн.;

- утримання кладовищ міста –249,4 тис.грн., в 2014 році –102,99 тис. грн.

Такі значні об’єми робіт вдалося виконати в тому числі за рахунок прозорих та конкурентних закупівель.

Забезпечено недопущення банкрутства стратегічного об’єкта міста – КП «Уманводоканал». На підприємстві ліквідовано заборгованість у розмірі майже 23 млн. грн. Знижено тариф на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення – майже на 2 гривні. Новий тариф діятиме вже з 2016 року. Встановлено сучасний прилад обліку  води на виході в м. Б.Церква, що дає можливість мати достовірні дані про кількість купованої води з р. Рось та щомісячну економі 100  тис. грн. Встановлено регулятори тиску для оптимізації тиску в мережі, що скорочує кількість поривів. Для зменшення втрат «Уманьводоканал» закупило номерні бінарні  пломби «Скорпіон» та індикатори впливу постійного магнітного поля, якими  проводиться опломбування водолічильників.

Для вирішення питання теплопостачання ведуться переговори з інвесторами про встановлення приватних поквартальних котелень комбінованої дії в різних районах міста вже у 2016 році, що дозволить значно зменшити втрати, розпочати ремонт енергоносіїв, а уманчани будуть платити менше, тобто лише за спожите тепло, а не втрати на нього. Перша така котельня буде встановлена цього року в районі вулиці Садової. У 2015 році у рамках програми ООН в Умані безкоштовно встановлено 3 котельні на біопаливі на базі школи №9,12 та садочку №21. Економія міського бюджету на цих трьох закладах в опалювальний сезон складає понад 700 тисяч гривень.

Зарезервовано  земельну ділянку – масиву для учасників АТО загальною площею 5,85 га. та затверджено Правила регулювання земельних відносин, пов’язаних з наданням громадянам у користування або у власність земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку,  господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва у м. Умань.

Збережено мережу освітянських, медичних закладів та установ культури і соціального захисту.

Проводиться ремонт та оснащення Міського будинку культури:

  • У 2015 році вперше МБК підключено до централізованої  каналізаційної мережі, на що було витрачено кошти з бюджету розвитку міського бюджету в сумі 127,4 тис. грн.
  • Виділено кошти на розробку проектної документації на повну заміну покрівлі.
  • Проводиться ремонт у найбільш аварійних місцях, а також 3 поверху і двох гримерних.
  • Закуплено сучасну звукову апаратуру.

У 2015 році проведено ремонт у низці закладів охорони здоров’я міста:

  • Капремонт блоку №8 та приймального відділення  інфекційного відділення для дітей міської лікарні №3
  • Капремонт клініко-діагностичної лабораторії міської дитячої лікарні
  • Капремонт урологічного відділення і лабораторії відділення анестезіології та інтенсивної терапії  КП «Уманська міська лікарня» 
  • Капремонт системи теплопостачання уманської лікарні №2

Для допомоги мобілізованим військовослужбовців, учасників АТО в серпні 2014 р. відкритий цільовий рахунок при виконкомі міської ради для збору коштів, на який надійшло понад 560 тис. грн., що використані для придбання форми та іншого  спец одягу, обладнання, харчування та лікування наших захисників.

З метою відкритості та прозорості у діяльності органів місцевого самоврядування створено новий сайт Уманської міської ради, забезпечено активну роботу в  соціальній мережі Фейсбук, а у майбутньому буде створено відділ взаємодії зі ЗМІ для більш тісного та ефективного зв’язку міської влади з журналістами.

Прочитано 1034 разів