Четвер, 28 січня 2016 08:41

Фінансування проїзду пільгових категорій громадян

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

Цього року Державним бюджетом не передбачено компенсацію місцевим бюджетам витрат на забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян.

Власне, урядовими рішеннями навіть не передбачається імовірність такої статті витрат у місцевих бюджетах. Тобто, в державному бюджеті розділ витрати на забезпечення пільгових перевезень вилучено, а місцевим бюджетам ці витрати здійснювати не можна.

Перевізники, яким потрібно забезпечувати автобуси пальним, а пасажирів безпечним та комфортним проїздом, несуть збитки. В лютому здійснювати безкоштовне перевезення окремих категорій громадян уже не можуть. Адже навіть та компенсація, яку перевізники Умані отримали минулого року не виплачена повністю. Бюджет заборгував їм за 2015 рік 380 тис. грн.

В 2016 році кількість громадян, які користуються пільгами на проїзд зросла. На сьогодні це понад 24 000 уманчан.

Міська влада неодноразово зверталась до Кабінету міністрів України, прем’єр-міністра України, Мінсоцполітики, Міністерства фінансів України, Асоціації міст України, облдержадміністрацію з проханням допомогти вирішити це питання.

Міністерство соціальної політики повідомило, що з метою врегулювання цього питання було направлено звернення Міністерству фінансів терміново підготувати зміни до Закону України «Про державний бюджет України на 2016»  яким передбачити відповідні видатки для фінансового забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян. 

 

 

 

 

Прочитано 1277 разів