Середа, 10 лютого 2016 14:11

Причиною відсутності води в нічний час є аварійні відключення або регулювання тиску в мережі.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Ще одним немаловажним чинником, за словами Юрія Токарева, є значний перепад геодезичних висот (більше 60 м).

«Подача води в нічні години з насосної станції «Родниківка», коли немає розбору води споживачами, призводить до утворення надлишкового тиску в водопровідній мережі, що спричиняє аварійні ситуації і значні втрати води», - зазначив Юрій Миколайович.

КП «Уманьводоканал» було прийняте технічне рішення зменшувати тиск на ВНС «Родниківка» в нічні години. Це дало змогу скоротити кількість аварій та зменшити втрати в мережах на 10%.

Однак у зв’язку з регулюванням тиску на ВНС «Родниківка» спостерігається відсутність водопостачання на верхніх поверхах житлових будинків в районах ДОС, Пролетарська, Тищика в нічні години.

Як вихід з такої ситуації Юрій Токарев бачить встановлення в будинках індивідуальних насосних станції, які б могли підкачувати воду на верхні поверхи. 

Довідково. КП «Уманьводоканал» забезпечує цілодобову подачу води в усі мікрорайони міста з достатнім тиском в водопровідній мережі з трьох водозаборів Уманського родовища підземних вод (Олександрівського, Піківецького, Кельманського) та системи господарсько-питного водопостачання з р. Рось (покупна вода ТОВ «Білоцерківвода»). Середньодобова подача води в місто становить  близько 12,3 тис. м3. Система розподілу води включає в себе 5 водопровідних насосних станцій (ВНС). Для забезпечення нормативного тиску в мережі задіяні 18 насосних станцій підвищення тиску (ПНС).

Прочитано 1083 разів