П'ятниця, 12 лютого 2016 09:44

Педагоги Умані дискутували, як назвати вулиці і провулки міста

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

Депутат Уманської міської ради Ірина Зікеєва зачитала лист від мешканців вул. Інтернаціональної, в якому вони просять не перейменовувати вулицю, аргументуючи це тим, що «слово «інтернаціональний» не має комуністичного значення і є часто вживаним сучасним словом, що звучить у ЗМІ і використовується у назвах міжнародних організацій».

Думку мешканців пров. Карпінського висловила заступник директора з виховної роботи Уманської філії Європейського університету Світлана Печерська. Жителі провулка хочуть залишити назву провулка без змін, а в обґрунтуванні вказати, що провулок названий на честь академіка Олександра Карпінського – видатного геолога, члена низки зарубіжних академій і наукових товариств.

Учитель історії ЗОШ № 11 Ольга Скомороха під час вибору нових назв для вулиць пропонує притримуватися національно-патріотичної позиції і назвати головні вулиці міста на честь С. Петлюри, С. Бандери, Є. Коновальця, Д. Донцова. У цьому Ольгу Олександрівну підтримав її колега з міської гімназії Михайло Омельянов.

Лунали різні пропозиції щодо нових топонімічних назв. Пропонували у назвах вулиць увіковічнити пам'ять про уманчан, які своєю діяльністю або вчинками прославили рідне місто. Зокрема назвати вулиці на честь актора Костянтина Степанкова або льотчика Юрія Гаврилюка.

Були і прихильники нейтральних назв, які не пов’язані з іменами історичних постатей, проте несуть в собі добро і позитив. Так, мешканці пров. Смідовича висловились за те, щоб їхній провулок називався пров. Любові.

«Серед населення немає єдиного бачення щодо питання перейменування вулиць і провулків. Скільки людей – стільки думок. Та завдяки таким обговоренням ми зможемо почути думку громади. У виборі назви, думаю, доцільно надавати перевагу аргументованим пропозиціям мешканців вулиць і провулків, які перейменовуються,» - зазначила секретар міської ради Людмила Кирилюк.

 

Прочитано 1272 разів