Понеділок, 29 лютого 2016 15:46

Структурні підрозділи міської ради зазнають змін

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

За словами очільника міста, у зв’язку з розширенням повноважень органів місцевого самоврядування оптимізація структури виконкому та міськради є саме тим інструментом, який забезпечить підвищення ефективності роботи відділів виконавчого комітету, управлінь, відділів та служб міської ради.

Частину відділів планується об’єднати. Так, організаційний відділ виконавчого комітету буде приєднано до загального відділу, в результаті чого буде створено відділ діловодства, організаційного забезпечення та контролю. Торговий відділ об’єднається з економічним відділом і з’явиться відділ економічного розвитку Уманської міської ради. Відділ у справах сім’ї  та молоді разом з відділом питань фізичної культури та спорту створять відділ молоді, фізичної культури та спорту Уманської міської ради.

Деякі відділи зазнають змін у зв’язку з розширенням функцій, покладених на них. Так, замість управління містобудування та архітектури буде відділ архітектури, містобудування та кадастру Уманської міської ради. Замість відділу комунального майна з’явиться відділ з управління комунальним майном Уманської міської ради. Відділ з питань цивільного захисту та оборонної роботи стане відділом з питань цивільного захисту та оборонно-мобілізаційної роботи Уманської міської ради.

Відділ з питань внутрішньої політики виконкому міської ради буде перейменовано на відділ інформації та зв’язків з громадськістю. З повноважень відділу культури та туризму міської ради будуть вилучені питання, пов’язані з розвитком туризму в місті. Тому відділ називатиметься - відділ культури. Сферою туризму займатиметься відділ економічного розвитку.

Передбачено також створення відділу аудиту та фінансового контролю Уманської міської ради, який здійснюватиме перевірку, оцінку та вивчення діяльності управлінь, відділів та служб міської ради, комунальних підприємств, бюджетних установ та організацій комунальної форми власності.

Як зазначив Олександр Цебрій, загальна чисельність виконавчих органів міської ради, апарату ради та її виконавчого комітету, яка утримується за рахунок міського бюджету, не зміниться, проте вивільнені посади розподіляться по інших відділах, що дасть можливість ефективніше виконувати роботу і забезпечити надання якісних послуг мешканцям міста.

Тепер питання оптимізації структури виконавчих органів міської ради мають розглянути депутати під час чергової сесії.

Прочитано 1967 разів