Версія для друку
Вівторок, 10 травня 2016 11:48

Уманчани відзначили День Перемоги

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

Урочистості з нагоди 71-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні розпочалися з мітингу-реквієму «Хвилина мовчання». Сотні уманчан прийшли до обеліска Слави, аби вшанувати пам'ять полеглих у наймасштабнішому військовому конфлікті ХХ століття.

«Українці - сильна та мужня нація, проте ця перемога далася нам дуже важкою ціною. Ми пройшли через усі жахи війни, втратили мільйони наших співвітчизників. Але завдяки Вашому подвигу, самопожертві і мужності вистояли і здобули Перемогу над нацистськими загарбниками», - звернувся до ветеранів-переможців Олександр Цебрій.

Міський голова зазначив, що пам'ять про ту страшну війну, про кожного загиблого, який віддав своє життя, захищаючи Україну, є запорукою перемоги українців сьогодні.

Спогадами про воєнні роки поділився ветеран Другої світової війни, учасник Корсунь-Шевченківської битви Віктор Кімлач. З нагоди свята Олександр Цебрій вручив Віктору Сергійовичу відзнаку Міністерства оборони України – медаль «За сприяння Збройним силам України».

Від імені молодих захисників України ветеранів Другої світової війни привітав учасник АТО Артур Васалатій.

Відзначення Дня Перемоги продовжилось у міському Будинку культури святковим концертом «Пісні полум’яних літ», по завершенню якого ветеранів та усіх бажаючих пригостили «солдатською» кашею.

Після частування ветеранів по домівках розвезли автівками, прикрашеними вдячними  написами «Пам’ятаємо і шануємо», «Дякуємо за Перемогу!» .

В Центральному сквері своїми виступами уманчан розважали вихованці міських шкіл естетичного виховання та студенти Уманського обласного музичного училища імені П. Демуцького.

Прочитано 1067 разів