Понеділок, 16 травня 2016 14:11

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта з метою одержання пропозицій і зауважень від фізичних та юридичних осіб

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

повідомляє про оприлюднення регуляторного акта «Про затвердження Положення про порядок придбання товарів, робіт та послуг в рамках пілотного проекту щодо впровадження системи електронних закупівель ProZorro».

Стислий виклад змісту проекту:

Відповідно до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи протокольне доручення Президента України від 15.07.2015 р. №1-1/497 стосовно впровадження електронної системи державних закупівель у регіонах, розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.05.2015 № 501-р «Про реалізацію пілотного проекту щодо впровадження процедури електронних закупівель товарів» та розпорядження голови Черкаської обласної державної адміністрації від 29.01.2016 р. №17 «Про впровадження системи електронних державних закупівель в області», з метою забезпечення максимальної ефективності використання та економії бюджетних витрат, розширення добросовісної конкуренції, відкритості та прозорості при здійсненні закупівель товарів, робіт та послуг за кошти міського бюджету, міська рада вирішила:приєднатись до Пілотного проекту щодо впровадження системи електронних закупівель «Prozorro» та затвердити Положення про порядок придбання товарів, робіт та послуг в рамках пілотного проекту щодо впровадження системи електронних закупівель ProZorro. Це положення встановлює загальний порядок придбання товарів, робіт і послуг розпорядниками бюджетних коштів та підпорядкованих їм комунальних підприємств, бюджетних установ, організацій, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена законодавством України в сфері державних закупівель, в рамках Пілотного проекту щодо впровадження процедури електронних закупівель товарів ProZorro.

Аналіз регуляторного впливу

Здійснення державних закупівель регламентується Законом України «Про здійснення державних закупівель» (з 1 серпня 2016 року для всіх замовників – Закон України «Про публічні закупівлі») та не регулює відносини, що виникають при проведенні допорогових закупівель.

Проблема не може бути вирішена за допомогою ринкових механізмів або чинних регуляторних актів. Дорученням Президента України від 15.07.2015 р. №1-1/497 стосовно впровадження електронної системи державних закупівель у регіонах, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20.05.2015 № 501-р «Про реалізацію пілотного проекту щодо впровадження процедури електронних закупівель товарів» та розпорядженням голови Черкаської обласної державної адміністрації від 29.01.2016 р. №17 «Про впровадження системи електронних державних закупівель в області» органам місцевого самоврядування рекомендовано здійснювати допорогові закупівлі із використанням системи електронних закупівель ProZorro та інтегрованих до неї електронних торговельних майданчиків.

Затвердження даного Положення забезпечить підвищення рівня прозорості і відкритості на всіх стадіях закупівель, розширення добросовісної конкуренції та забезпечення максимальної ефективності використання бюджетних коштів.

Спосіб оприлюднення: проект рішення та аналіз регуляторного впливу оприлюднені на офіційному Уманської міської ради в мережі Інтернет за адресою: http://vk.uman-rada.gov.ua в розділі «Регуляторна політики», рубрика «Оприлюднення проектів регуляторних актів» та опубліковано в газеті «Уманська зоря».

Зауваження та пропозиції до зазначеного проекту рішення приймаються у письмовому вигляді протягом одного місяця з дня опублікування проекту регуляторного акта та відповідного його аналізу за адресою: 20300, Черкаська обл., м. Умань, пл. Соборності, 1, кабінет 317 (відділ економічного розвитку Уманської міської ради), електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., тел. (04744) 3-72-78.

Прочитано 1724 разів