Версія для друку
Понеділок, 16 травня 2016 17:35

ДАБІ передала повноваження держархбудконтролю місту Умань

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

«Умань – місто, яке динамічно розвивається, в тому числі й завдяки релігійному туризму. Це призвело до того, що за обсягом виконання будівельних робіт воно стало другим в області після Черкас. Отже Умань потребує ефективного архітектурно-будівельного контролю для того, щоб новобудови залишались безпечними та комфортними», - наголосив Олексій Кудрявцев.

За його словами, після передачі повноважень міська влада контролюватиме увесь цикл містобудівної діяльності від виділення землі до здачі об’єкта в експлуатацію.

«Вдячний Держархбудінспекції за сприяння в передачі Умані нових функцій, - заявив Олександр Цебрій. – Це знакова подія, оскільки Умань першою в області користуватиметься повноваженнями держархбудконтролю. Таким чином, сьогодні ми робимо перший крок в наведенні порядку й законності в будівництві міста».  

Нагадаємо, що сьогодні низка громад вже отримали нові повноваження в рамках децентралізації сфери держархбудконтролю. Серед них такі великі міста як Харків, Львів, Луцьк, Тернопіль, Херсон і Маріуполь, а також Ірпінь, Макарів та Українка на Київщині, Чорноморськ на Одещині, Славута на Хмельниччині, міста Дружківка, Лиман, Торецьк та Селидове в Донецькій області. 

Прочитано 1025 разів