Понеділок, 23 травня 2016 14:06

Уманчани відсвяткували День Європи

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

Уманчани відсвяткували День Європи

Цього року Умань вперше масштабно, з низкою різнопланових заходів святкувала День Європи.

21 травня на знак підтримки здорового способу життя понад 450 уманчан стали учасниками легкоатлетичного пробігу головною вулицею міста – Європейською. У майже двокілометровому кросі взяли участь як зовсім маленькі поціновувачі спорту, так і досвідчені ветерани. Фінішував пробіг на площі Соборній, де під звуки гімну Євросоюзу відбулося офіційне відкриття свята.

Вітаючи уманчан з Днем Європи, міський голова Олександр Цебрій закликав усіх кожен день привчатися до європейського стилю життя.

-  Ми маємо власним ставленням, власними вчинками і справами довести перш за все самим собі, що ми гідні називатися європейцями, - наголосив Олександр Цебрій.

Відповідно до європейських традицій цього дня в Умані відбувся ще один знаковий захід – фестиваль вуличної музики. Протягом дня шанувальники музичного мистецтва могли насолоджуватися виступами 12 колективів .

Одночасно у центральному сквері проходив ярмарок народних умільців. Відвідувачів запрошували взяти участь у майстер-класах та придбати сувеніри на згадку. Юні уманчани розважались у дитячій зоні з атракціонами.

Увечері відбувся запуск повітряної кулі. Уманчани, яким пощастило піднятися в небо, мали чудову нагоду помилуватися красою вечірнього міста.

Нагадаємо, що традицію святкувати День Європи в Україні   започатковано у 2003 році Указом Президента України. З того часу в третю суботу травня українці збираються разом з європейцями, щоб наголосити на спільних цінностях, на спільній історії всіх націй континенту.

Минулого року уманчани відзначили День Європи велопробігом вулицями міста, в якому взяло участь близько 30 велосипедистів.

Прочитано 2036 разів