Четвер, 26 травня 2016 12:34

Безпека міста – пріоритет влади

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

25 травня відбулось перше засідання робочої групи з питань безпеки в місті Умані.

Робоча група була створена за дорученням міського голови. До її складу увійшли представники міської влади, правоохоронних органів міста, громадських організацій, члени міської галузевої Ради бізнесменів та промисловців.

Члени робочої групи на чолі з міським головою Олександром Цебрієм обговорили шляхи співпраці міської влади, правоохоронних органів та громадських формувань з метою забезпечення громадського порядку в місті.

На сьогодні в Умані зареєстровано три громадських формування: «Самооборона», «Штурм», «Сокіл». Загальна кількість членів цих громадських формувань становить 128 осіб. Майже всі є власниками травматичної зброї.

На думку присутніх, ці громадські формування могли б допомагати правоохоронцям у забезпеченні громадського порядку. Можливий також варіант створення нового громадського формування з числа учасників АТО.

Зараз патрулювання міста у нічний час здійснює недостатня кількість екіпажів. За словами начальника Уманського відділу ГУ Національної поліції у Черкаській області Віталія Школенка, це є наслідком різкого скорочення особового складу: з 327 осіб (до 2000 р.) до 140 осіб (2016 р.). Для забезпечення мобільності й оперативного реагування необхідно збільшити кількість патрульних екіпажів, до складу яких увійшли б по одному представнику поліції та по два представники громадських формувань.

Усі члени робочої групи були одностайні щодо ретельного відбору представників громадських формувань, які будуть залучатися до патрулювань міста. Неодноразово наголошувалось, що забезпечення громадського порядку з боку представників громадських формувань здійснюватиметься виключно на громадських засадах.

У свою чергу підприємці висловили бажання сприяти фінансовому забезпеченню патрулювань міста у вигляді надання паливно-мастильних матеріалів, необхідного спорядження тощо.

Під час засідання також лунали пропозиції щодо співпраці місцевої поліції з охоронними структурами підприємств міста.

На завершення наради Олександр Цебрій доручив своєму заступнику Любові Плотніковій спільно з Віталієм Школенком розробити заходи з охорони громадського порядку, вирахувати потребу у кількості залучених до патрулювання членів громадських формувань, здійснити їх ретельну перевірку.

-  Зараз ми маємо спрямувати усі наші зусилля на те, щоб такі спільні патрулювання вулиць розпочалися якомога швидше. Щоб кожен уманчанин відчув себе комфортно і затишно у безпечному місті, яким незабаром стане Умань. Адже на першому місті для влади є захист і безпека громадян, - зазначив Олександр Цебрій.  

Прочитано 1223 разів