Версія для друку
П'ятниця, 10 червня 2016 11:02

До уваги жителів міста, які мають намір створити Об’єднання cпіввласників багатоповерхових будинків (ОСББ)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Одним із перших кроків щодо утворення ОСББ є отримання інформації про суб’єктів права власності на всі квартири та нежитлові приміщення у багатоквартирному будинку і площу таких квартир та приміщень.

Статтею 6 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» передбачено, що співвласники мають право безоплатно одержувати інформацію про суб’єктів права власності на всі квартири та нежитлові приміщення у багатоквартирному будинку і площу таких квартир та приміщень у порядку і межах, визначених законом.

Статтею 32 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» визначено, що для фізичних та юридичних осіб інформація за об’єктом нерухомого майна та суб’єктом речового права надається, зокрема, в паперовій формі державним реєстратором прав на нерухоме майно.

Отже, для того, щоб отримати таку інформацію один співвласник будинку (власник квартири) повинен звернутись до відділу державної реєстрації Уманської міської ради. Для отримання інформаційної довідки з Державного реєстру правпотрібно подати такі документи:

1. Паспорт, ідентифікаційний номер та їх копії;

2. Правовстановлюючі документи , які підтверджують власність на квартиру (оригінал та копію). До таких документів належать:

- договір дарування;

- свідоцтво про приватизацію;

- свідоцтво про право на квартиру у спадок;

- рішення суду;

- договір міни;

- договір купівлі-продажу;

- свідоцтво про право власності.

Інформаційна довідка надається замовнику у день звернення.

На уманчан чекають за адресою: площа Соборності, 1, кабінет 421.

Прочитано 1043 разів