Четвер, 23 червня 2016 09:22

Уманські діти відпочили у Литві

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

12 уманських школярів, серед яких діти учасників антитерористичної операції, активісти шкільного життя з 12 по 20 червня відпочивали у литовському місті Радвілішкіс.

22 червня міський голова Олександр Цебрій запросив юних посланців «народної дипломатії» на зустріч, аби дізнатися деталі їх перебування у братній країні.

Альона Дімітрова від імені всієї делегації та батьків щиро подякувала Олександру Цебрію і голові товариства дружби з зарубіжними країнами Галині Кучер за клопотання та підготовчу роботу з втілення цього проекту, адже всі діти вперше поїхали за кордон і враження від знайомства з братнім народом Литви залишаться на все життя.

Окрім спортивних ігор і розваг, у таборі «Наполеонас» були екскурсії старовинними містами і пам’ятними місцями. Уманчани дуже достойно представили своє місто і країну. Литовські педагоги і керівництво табору були приємно вражені освіченістю, ерудованістю, фізичною підготовкою та вихованням наших дітей.

Кожен з учасників делегації зробив важливий висновок про необхідність глибокого вивчення англійської мови для подальшого вільного спілкування з однолітками з інших країн.

Заступник міського голови Ольга Радченко попросила молодих людей бути й надалі активними в усіх заходах Товариства дружби, брати участь в громадському житті міста Умань та запрошувати своїх нових друзів з міста-побратима. 

Нагадаємо, що співпраця та поріднення між Уманню та литовським містом Радвілішкіс офіційно розпочалися 5 жовтня 2013 року. Відтоді щороку Умань споряджає дітей на відпочинок за кордон. Витрати на дорогу і вартість самого відпочинку бере на себе влада Литви.

   

Прочитано 1232 разів