П'ятниця, 24 червня 2016 09:23

Засідання клубу ветеранів війни та праці «Надвечір’я»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

23 червня відбулася чергова зустріч учасників клубу «Надвечір’я».

 Почесними учасниками уманського клубу стали голова Ради Організації ветеранів України,  народний депутат України 5-ти скликань, експерт в галузі соціального захисту і пенсійного забезпечення Петро Цибенко та очолювана ним делегація Всеукраїнської Ради ветеранів.

«Ветерани, люди похилого  віку, пенсіонери, пристарілі – як тільки не називаємо ми тих, хто сьогодні знаходиться на заслуженому відпочинку або продовжує свою трудову діяльність, незважаючи на поважний вік. Ніколи не можна забувати, що саме вони вибороли свободу у ворога, а потім створили ті матеріальні блага, якими досі користуємося», - звернувся до учасників зустрічі  Петро Цибенко. 

Головною темою доповіді заступника міського голови Ольги Радченко стало вітання від міського голови та  інформація про уманчан – пенсіонерів і ветеранів, про програму соціального захисту «Турбота», яка вже багато років втілюється в Умані. Ольга Олександрівна також повідомила про те, що 22 червня міський голова Олександр Цебрій та депутати міської ради поклали квіти та вінки до всіх меморіальних місць, пов’язаних з подіями II Світової війни. Їх в Умані 21.

З привітаннями до однодумців звернулися голова Уманської міської Ради ветеранів Олександр Безсмертний, ветеран війни Віктор Кімлач, студентка УНаУС Ліліана Калюжна. 

Начальник управління праці і соціального захисту населення Галина Кучер наголосила на тому, що в Умані турбота про ветеранів, учасників війни завжди була, є і залишатиметься в зоні особливої уваги місцевої влади. З кожним роком вдається удосконалювати і покращувати форми та методи роботи щодо соціального захисту ветеранів. Так, цього року значно розширився перелік лікувально-оздоровчих послуг Реабілітаційного комплексу для людей з особливими потребами «Гармонія», розпочав свою роботу Центр соціальної активності для людей похилого віку «Мальва», є можливість бюджетного відпочинку для всієї родини у відділенні реабілітації, оздоровлення і відпочинку змішаного типу «Буг» в селі Ставки на березі Південного Бугу. Також важливою новиною стала інформація про відновлення з 1 липня пільгового перевезення в місті Умань, яке також взяв на себе міський бюджет.

На запитання учасників зустрічі, що стосувалися житлово-комунальних послуг, ремонтів, прибирання прибудинкових територій та утворення ОСББ дали вичерпні відповіді представник відділу ЖКГ та директор КП «Уманське РЕУ-3» Андрій Цар. 

Традиційно щемливою і урочистою стала церемонія вшанування «смарагдової» подружньої пари Лопушан, які прожили в мирі і злагоді 55 років.  Окрім короваю, квітів і вітань від адміністрації УПСЗН, Ради ветеранів, учасників зустрічі клубу «Надвечір’я»  Галину Анатоліївну та Івана Панасовича привітали діти, онуки і правнуки. Окрасою зустрічі став виступ ансамблю «Надвечір’я»  з програмою, яка отримала найвищі оцінки І Обласного фольклорного свята автентичного та народного співу “Маріїні скарби” в м. Монастирище. 

  

Прочитано 1708 разів