Середа, 06 липня 2016 08:37

Доступна професійна освіта для української молоді

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Унікальні освітні можливості для українських дітей із соціально – вразливих груп населення презентували уманчанам особисто ректор та канцлер Школи Вищої імені Богдана Яньськего у Варшаві.

За словами пана ректора Маріуса Зайди, нині відкрилося унікальне «вікно можливостей» для того, аби діти з незаможних і пільгових категорій українських родин безкоштовно навчалися в професійних школах Польщі. Для цього, за його словами потрібно лише 3 речі: дисципліна, праця та старанність. Поляки зацікавлені в українських студентах і йдуть їм назустріч. Так,  навіть при формуванні цілої групи з України,  на першому семестрі готові викладання предметів здійснювати українською з паралельним вивченням польської мови.

Здобувати професійну освіту і одночасно легально працювати в Польщі можуть не лише молоді люди у віці від 18 років, але й дорослі з родинами. Для вступу потрібна лише заява, атестат про середню освіту, результати ЗНО (якщо є), та медична довідка. Цілий ряд гостро запитуваних на польському ринку праці та Європейського союзу професій можна отримати абсолютно безкоштовно, і навіть, за особливих особистих обставин отримувати стипендію від Університету. Про професійну підготовку технічних фахівців і спеціалістів середньої ланки подбав Євросоюз.

Особливості міжнародної рекрутингової кампанії та деталі вступу і навчання у Польщі для української молоді обговорили з польськими фахівцями заступник міського голови Ольга Радченко, перший заступник начальника управління праці і соціального захисту населення Уманської міської ради, депутат міської ради Юлія Малішевська, начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету Уманської міської ради Ірина Ходаківська та представники товариства «Євробюро». 

 

Прочитано 2450 разів