Субота, 09 липня 2016 13:34

Фестиваль «Наш дім - Радвілішкіс»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

З 30 червня по 07 липня 2016 року в місті-побратимі Радвілішкісі проходив фестиваль «Наш дім - Радвілішкіс», приурочений Дню міста. Для участі в офіційних заходах було запрошено представництва  з усіх поріднених міст. З Умані у заходах взяла участь делегація на чолі з міським головою голови Олександром Цебрієм та за участю голови товариства дружби з зарубіжними, начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер, доцента УНаУС Маргарити Парубок, депутата Уманської міської ради Сергія Семененка.

        Олександру Цебрію довірили виконати почесну місію – привітати мешканців Радвілішкіса зі святом від імені всіх громад поріднених міст. Уманчани взяли участь у святковій ході, офіційних зустрічах та міжнародних перемовинах щодо подальшого розвитку руху побратимства і взаємної підтримки та допомоги громад поріднених міст у різних сферах життєдіяльності. Користуючись нагодою, міський голова Олександр Цебрій запросив і побратимів з Радвілішкіса і представників інших міст взяти участь у заходах по відзначенню 400-річчя першої писемної згадки про Умань, наприкінці вересня 2016 року.

        Члени делегації зазначають, що вкотре зворушені дружнім, братерським ставленням людей з інших країн до подій в Україні. Представники офіційних делегацій, адміністрація міста і пересічні мешканці Радвілішкіса були одностайні у своїх побажаннях: миру в Україні та стабільного економічного розвитку.

Нагадаємо, що саме від литовського міста-побратима Радвілішкіс взимку в пік епідемії захворювань на грип в якості гуманітарної допомоги місто Умань отримало 4 600 упаковок противірусного препарату «Реленца», який є аналогом «Таміфлю».  Делегація на чолі із заступником мера м. Радвілішкіс Казімерасом  Аугулісом прибула до Умані і передала препарат для лікування уманчан.

Прочитано 1781 разів