Середа, 03 серпня 2016 12:52

На порушників правил забудови накладено штраф на півмільйона гривень

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

zagrujennoe dom 300x212В Умані вже 2,5 місяці працює відділ державного архітектурно-будівельного контролю Уманської міської ради.

Основне завдання новоствореного відділу - здійснення контролю за дотриманням вимог містобудівного законодавства, державних будівельних норм, стандартів і правил під час будівництва об’єктів нерухомого майна. функцій у сфері містобудівної діяльності. 
За інформацією начальника відділу Валентини Чорної, за час роботи працівниками відділу з 17 травня по 01 серпня проведено 42 перевірки дотримання вимог законодавства в сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів та правил, за результатами яких складено 39 протоколів про адміністративні правопорушення та правопорушення в сфері містобудівної діяльності, винесено 39 постанов про притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму 439 тис. грн., з яких добровільно сплачено 276 511 грн. 
Крім того, реєстратором відділу проведено реєстрацію 132 дозвільних документів (з них 8 відмов), які дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт. 
Працівниками відділу розглянуто 87 звернень громадян, в тому числі із вжиттям заходів реагування. 

Прочитано 1336 разів