П'ятниця, 19 серпня 2016 15:54

Олександр Цебрій: «Госпітальний округ повинен бути в м. Умань»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

1438278351 1397657845 family medicineВ рамках першого етапу реформи охорони здоров’я в м. Умань було створено Центр первинної медико-санітарної допомоги.

Наступний крок на шляху реформування –створення госпітального округу, що дасть можливість забезпечити своєчасний доступ населення до вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги належної якості.

«Адміністративним центром госпітального округу, який обслуговуватиме мешканців м. Умані та п’яти прилеглих районів: Уманського, Маньківського, Монастирищенського, Христинівського, Тальнівського – повинно бути місто Умань», – переконаний міський голова Олександр Цебрій.

Адже населення такого округу перевищує 200 тисяч, що дає змогу розглядати створення лікарні інтенсивного лікування на базі КП «Уманська міська лікарня». Саме вона має стати ключовим лікувальним закладом в межах госпітального округу.

Як стверджує головний лікар КП «Уманська міська лікарня» Валерій Мироненко, в такому об’ємі, як вимагає законодавство, медичну допомогу не може надати жоден лікувальний заклад з прилеглих районів, окрім Уманської міської лікарні.

Лікарня географічно розташована в центрі округу.

В структурі лікарні наявні усі необхідні клінічні відділення, поліклінічне відділення з денним стаціонаром, діагностичні підрозділи, включаючи лабораторії.

Для забезпечення цілодобового надання невідкладної медичної допомоги в лікарні чергує бригада лікарів різних спеціалізацій. У цілодобовому режимі працює лабораторна та рентгенологічна служби.

КП «Уманська міська лікарня» має достатньо потужний кадровий потенціал з високим рівнем кваліфікації.

Лікарня має відповідну матеріально-технічну базу та необхідні приміщення з перспективою розширення та розміщення нового обладнання.

Лікарня забезпечена централізованою подачею кисню, аварійним електропостачанням.

Крім того, протягом 140 років свого існування Уманська міська лікарня виконувала роль кущової, протягом 40 років функціонували спеціалізовані міжрайонні відділення.

Відповідність Уманської міської лікарні майже усім критеріям і вимогам, які висуває чинне законодавство до лікарні інтенсивного лікування, дає всі підстави сподіватися, що центром госпітальний округу буде місто Умань, а функції його ключового лікувального закладу виконуватиме Уманська міська лікарня.

Нагадаємо, що госпітальні округи мають бути створені до 1 січня 2017 року.

 

Прочитано 1999 разів