Вівторок, 23 серпня 2016 16:14

Уманчани відзначили День Державного Прапора України

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

23 серпня з нагоди Дня Державного Прапора України на центральній площі м. Умані відбулась церемонія урочистого підняття національного стягу.

Перед адмінбудинком на площі Соборності вишикувались військовослужбовці Збройних сил України, працівники Уманського відділення поліції ГУНПУ України в Черкаській області та Уманського РВ УДСНС України в Черкаській області, уманчани тагості міста.

Урочисте підняття Державного Прапора України було доручено учаснику бойових дій в зоні АТО, кандидату в майстри спорту з веслування на байдарках і каное Максиму Вакулику та учениці загальноосвітньої школи № 1, багаторазовій переможниці міжнародних фестивалів мистецтв Марії Балан.

Уманчан та гостей міста зі святом привітав міський голова Олександр Цебрій.

 «Під благословенням Українського Прапора ми будуємо нашу державу, творимо загальнодержавні і суспільні звершення, досягаємо мистецьких і спортивних успіхів. І хоч ми, громадяни України,різні за своїми релігійними та політичними вподобаннями, але всі ми – українці, яких об’єднують два кольори – жовтий та синій», - зазначив Олександр Володимирович у вітальній промові.

Міський голова вручив дітям уманчан, які загинули під час проведення антитерористичної операції, подарунки та державні прапори України.

Хореографічні колективи «Дружки-подружки» та «Крок вперед» подарували присутнім патріотичний танець «Молитва за Україну».

На завершення церемонії за традицією уманчани розгорнули найбільший Прапор України в місті.

 

Прочитано 1272 разів