П'ятниця, 02 вересня 2016 12:36

Найближчими днями ситуацію з якістю води буде нормалізовано

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

voda 0 300x225 1Основним питанням, яке 2 вересня піднімалося під час апаратної наради, стосувалось якості води, яка подається мешканцям міста водогоном Біла Церква - Умань.

Міський голова Олександр Цебрій запевнив, що ситуація перебуває під особливим контролем влади і наразі спостерігається покращення показників води.

Детальніше ситуацію прокоментував головний інженер КП «Уманьводоканал» Олег Ткаченко.

Головною причиною, яка впливає на виникнення аварійних ситуацій на водогоні Біла Церква - Умань, Олег Ткаченко назвав зношеність водогону,  термін технічної експлуатації якого закінчився у 2014 році.

Крім того, низьке навантаження водогону (9 тис. куб. м на добу) збільшує термін перебування води в трубопроводі до 9-10 днів, що впливає на збільшення органолептичних показників (колірність та каламутність), особливо в період літньої спеки, коли  температури води у водоводі збільшується до 24 оС.

КП «Уманьводоканал» продовжує проведення всіх необхідних заходів щодо нормалізації показників води. Декілька разів на день на водогоні проводиться лабораторне обстеження питної води, про результати якого звітують міському голові. В місцях виявлення значного перевищення норм води здійснюється її скид. За цей тиждень скинуто 20 тис. куб. м води.

У зв’язку з складною ситуацією підрозділи КП «Уманьводоканал» працюють в посиленому режимі (12-15 год. на добу).

Як повідомив Олег Ткаченко, станом на 2 вересня показники води покращилися в п’ять разів порівняно з тими, які були 4 дні тому. Найближчими днями ситуацію буде нормалізовано і показники води будуть приведені у відповідність до норм.

Міський голова Олександр Цебрій зазначив, що для вирішення питання модернізації водогону звертатиметься до уряду і народних депутатів, аби ті  посприяли виділенню коштів з державного бюджету. Самотужки ні КП «Уманьводоканал», ні міський бюджет не зможуть забезпечити дороговартісний ремонт водогону.

«Для того, щоб раз і назавжди вирішити проблему водопостачання Умані, ми маємо відійти від магістрального водогону, протяжність якого становить 136 км. Ми повинні відновити наші скважини і забезпечувати уманчан якісною водою», - підкреслив Олександр Цебрій.

Прочитано 1484 разів