×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з ID: 668
П'ятниця, 16 вересня 2016 09:40

Дні європейської спадщини в Умані

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

24-25 вересня 2016 року в Умані вперше пройдуть Дні європейської спадщини. Умань за запрошенням міста Львова приєднується до європейського проекту щодо привернення уваги до культурної спадщини.

Основні принципи Днів: 

- Дні європейської спадщини проходять у вересні по всій Європі;

- перевага надається об'єктам, які зазвичай не відкриті для огляду;

- у будівлях проводяться спеціальні заходи, такі як тематичні екскурсії, виставки, концерти, майстер-класи тощо;

- відвідання пам'яток є безкоштовним;

- особливої уваги потребує залучення до програми підлітків і дітей шкільного віку.

 

ПРОГРАМА

Днів європейської спадщини в Умані

№ з/п Дата Час Місце Назва заходу Короткий опис Примітки
1 24 вересня

12.00

12.40

13.20

14.00

14.30

Пам’ятка архітектури Василіанський монастир, територія ДІАЗ “Стара Умань», вул. Небесної сотні, 31, м. Умань Екскурсія «Таємничими підземеллями Василіанського монастиря»

Ви ознайомитесь з 250-літньою історією монастиря, сповненою величних і трагічних подій, відчуєте подих минулих часів, згадаєте постаті яскравих особистостей, чиї імена вплетені в долю міста Умань.

 

Максимальна кількість учасників екскурсії – 20 осіб.

 

 

2 24 вересня

12.00,

13.00

Уманський національний університет садівництва, вул. Інститутська, 1, м. Умань Екскурсія «Неймовірні історії університету»

Екзотичні рослини буяють в серці України. Закарбовані на сторінках давніх книг надбання науки та історії з життя спудеїв понад 170-річної давнини оживають перед сучасниками. Рідкісні представники флори й мінералів України знайшли друге життя й постають перед очима відвідувачів. Сумніваєтеся? Завітайте на екскурсію до Уманського національного університету садівництва!

 

Максимальна кількість учасників екскурсії – 15 осіб.

 

 

3 24 вересня

12.00

13.00

14.00

15.00

16.00

Будинок вчителя, вул. Шевченка, 17,

м. Умань

Екскурсія «Цікаві факти з історії уманських шкіл»

Ви дізнаєтесь багато захоплюючих фактів з життя навчальних закладів м. Умані, поринете у вир історії, здійсните цікаву та захоплюючу подорож від періоду козацтва до сьогодення. Також ознайомитеся з колекцією старовинних підручників та рукописного приладдя.

 

Максимальна кількість учасників екскурсії – 30 осіб.

 

 

4 24 - 25 вересня

10.00

11.00

12.00

13.00

14.00

15.00

16.00

 

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, корпус № 1, перший поверх (парадний вхід), вул. Садова, 2,  м. Умань Фотовиставка та екскурс в історію будівлі головного корпусу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини «Історія та сучасність «старого корпусу» УДПУ»

«Історія та сучасність  «старого корпусу» УДПУ»  ̶  це фотовиставка з екскурсом в історію створення та існування будинку, який завжди був окрасою міста, а нині є головним корпусом Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Уманчани та студенти звикли називати будівлю «старий корпус», але мало хто знає, що побудований він ще на початку ХХ ст. як міський прибутковий будинок, а пізніше тут знаходилася і міська управа. Виставка фотографій - це спроба показати «старий корпус» не як будівлю навчального закладу, а як витвір архітектурного мистецтва, а старовинні фотографії продемонструють образ старого міста Умань. Фотовиставка та розповідь екскурсовода допоможуть заглибитись в історичне минуле міста і цієї будівля та уявити, які перипетії пережив і як змінився будинок за адресою Садова, 2 в місті Умань.

 

Максимальна кількість учасників екскурсії – 20 осіб.

 

 

5 25 вересня

14.00

14.15

14.30

14.45

Національний дендрологічний парк «Софіївка» НАНУ, вул. Київська, 12а, м. Умань Екскурсія «Всесвітньовідома «Софіївка» - шедевр садово-паркового мистецтва ХVIII – ХІХ століття»

Національний дендрологічний парк «Софіївка» НАН України – видатне творіння садово-паркового мистецтва, поема з каменю, води, рослин, архітектурних споруд та скульптур. Парк, що розкинувся на площі близько 180 гектарів вражає відвідувачів своєю неповторною красою та загадковою романтичністю.

Парк створено власником Умані польським магнатом Станівславом Потоцьким як подарунок коханій дружині, красуні грекині Софії Вітт-Потоцькій.

 

Максимальна кількість учасників екскурсії – 25 осіб.

 

 

 

6 25 вересня

10.00

10.40

НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 - колегіум», вул. Анатолія Слонського, 12, м. Умань Екскурсія «Сторінками історії колегіуму» Історія Уманського навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 - колегіум» нараховує не одне десятиліття і сягає у буремний ХІХ вік. Першим жіночим навчальним закладом Умані було приватне жіноче училище 2 розряду Розалії Львівни Семенцової, яке почало свою діяльність у грудні 1877 року. Наступна сторінка історії навчального закладу пов’язана з іменем О.Левицької. ХХ ст. вписало нові сторінки у літопис школи. У 2001 році – навчально-виховний процес організований за семестрово-цикло-блоковою системою. 2003 рік – реорганізація навчального закладу в УНВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №7 - колегіум».

Максимальна кількість учасників екскурсії – 30 осіб.

 

 

7

24 - 25

вересня

10.00

12.00

Торгові ряди, вул. Небесної сотні, 47 Екскурсія «Пам’ятка архітектури - торгові ряди (міська ратуша)» Будівля, яка зараз називається ратушею, є старовинною пам'яткою архітектури національного значення, яка може багато цікавого розповісти про історію м. Умані.

Максимальна кількість учасників екскурсії – 30 осіб.

 

 

 

Умови участі у заходах Днів європейської спадщини в Умані

Участь в екскурсіях безкоштовна, але необхідна попередня реєстрація.

Для реєстрації необхідно надіслати на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. заявку на участь, де обов’язково вказати:

- прізвище, ім’я, по батькові;

- вік;

- контактний телефон, e-mail;

- місто (якщо ви не з Умані);

- екскурсію, яку обрали,

- час проведення екскурсії.

Поспішайте зареєструватися, адже кількість учасників обмежена.

Довідки за телефоном 3-89-72.

Прочитано 3999 разів