Середа, 05 жовтня 2016 12:13

В Умані визначено переможця чемпіонату міста серед школярів по шахам

Оцініть матеріал!
(0 голосів)


Закінчився чемпіонат міста серед школярів по шахам, присвячений до річниці нашого рідного міста. Уже увійшло в традицію проводити широкомасштабні турніри серед молоді, і турнір, який відбувся, винятком не став. У ньому взяли участь 34 школяра усіх вікових категорій, від першокласників, до випускників. Турнір проходив три дні в Уманському Європейському університеті. З перших турів лідерство захопили п’ятеро гравців, це - Пилипенко Даня, Грушовенко Олександр, Бондаренко Олексій, Пирожак Іван та Ляховський Ярослав. Однак в середині турніру, у другий день змагань, за перемогу залишились боротись лише двоє, це Грушовенко Саша, та Ярослав Ляховський. Між собою хлопці зіграли в нічию, і майже до кінця турніру йшли очко в очко. Але в сьомому турі Олександр припустився помилки в середині партії граючи проти Колісніченка Дмитра, і партія завершилася внічию. А от Ярослав свого шансу не упустив, і усі зустрічі що залишилися, довів до перемоги.

У підсумку Ярослав Ляховський (ЗОШ №3, тренер Сергій Курницький) посів перше місце, з приголомшливим результатом 7,5 очок з восьми можливих, Грушовенко Саша (ЗОШ №12, тренер Ігор Жук) посів друге місце, результат 7 з 8. Третім був Мельник Ілля, який перед початком турніру був фаворитом змагань, але в середині турніру зазнав дві прикрих поразки від майбутніх переможців.

Дуже гарний результат показали дівчата. В турнірах по швейцарській системі завжди стабільно добре виступає Бондар Валентина та Сушинська Ліля, цього разу дівчата розділили шосте - одинадцяте місця з пристойним результатом 5 з 8. Добре виступила Нагієва Айнуре, вона набрала чотири з половиною очка.

В останній день змагань турнір відвідав міський голова Олександ Цебрій. Він зіграв символічну партію з Мельником Іллею.

Прочитано 1039 разів