Понеділок, 21 листопада 2016 12:08

30 років Уманській міськрайонній спілці ветеранів Афганістану

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Цього року виповнюється 30 років Уманській міськрайонній спілці ветеранів Афганістану.

19 листопада у міському Будинку культури відбулися урочисті заходи, присвячені ювілею спілки. 

«У колишніх афганців треба повчитись, як об’єднаною силою витримувати проблеми сьогодення. Ви є для нас прикладом згуртованості, справжньої чоловічої дружби, відповідальності за свої дії та вміння відстоювати свою громадську позицію. Впевнений, що ваш бойовий досвід, ваша витримка і мужність сьогодні вкрай потрібні нашому суспільству», - зазначив у вітальній промові міський голова Олександр Цебрій.

В урочистостях взяли участь Герой України, голова Української спілки ветеранів Афганістану, воїнів-інтернаціоналістів, учасник бойових дій в Афганістані в складі прославленого 350- го гвардійського парашутно – десантного полку 103 –ї  гвардійської повітряно-десантної дивізії, перший комендант Кабульського аеропорту генерал-лейтенант запасу Червонописький Сергій Васильович; полковник спецназу Головного розвідувального управління, голова Державної служби з питань ветеранів та учасників АТО Артур Дерев’янко, учасники війни в Афганістані.

Відбулась церемонія нагородження з нагоди ювілею спілки. Спеціально до ювілею було виготовлено медаль «30 років Уманській міськрайонній спілці ветеранів Афганістану», яку отримає кожний член громадської організації.

Уманська організація ветеранів-афганців – на високому рахунку не лише на обласному, а й на всеукраїнському  рівнях. І  заслуга в цьому – її незмінного лідера: колишнього юного розвідника з Кундузського  окремого розвід батальйону. А сьогодні шанованої в місті людини, яка високо цінує воїнське братство - Олега Зайченка. 

З нагоди  30-річчя спілки 17 листопада 2016 року було підписано Меморандум про взаємодію та співробітництво між Уманською міською радою, виконавчим комітетом Уманської міської ради та громадською організацією «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану». Як зазначив міський голова, підписання Меморандуму здійснюється з метою збереження злагоди в суспільстві, забезпечення гідного рівня життя ветеранам Афганістану, створення належних умов для їх життєдіяльності та шанобливого ставлення до них.

Прочитано 1569 разів