Вівторок, 22 листопада 2016 10:29

На круглому столі обговорили коло питань, пов’язаних із захистом прав дітей

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 Відповідно  до ст. 3 Конвенції про права дитини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 20 жовтня 1989 р, кожна дитина має  право  на повний захист від усіх форм сексуальної експлуатації та насильства  

Сексуальна експлуатація  – одна з найжорстокіших форм насильства до дітей. Діти, які стали її  жертвами, зазнають фізичних, психо-соціальних і емоційних страждань, наслідки яких впливають на все життя  і навіть загрожують йому.

За ініціативою Ради Європи 18 листопада відзначається день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації.  З метою попередження випадків сексуального насильства щодо дітей, службою у справах дітей Уманської міської ради було проведено ряд заходів. Так 17.11.2016 року на базі Уманського НВК № 17 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» було проведено «круглий стіл» із вихованцями навчального закладу. Дітям було доведено чинне законодавство, яке захищає їх права та інтереси. В обговоренні  даної проблеми взяли участь спеціалісти служби у справах дітей, вчителі навчального закладу та присутні діти.

 

Прочитано 972 разів