Понеділок, 12 грудня 2016 17:02

Епідпоріг захворюваності на ГРВІ в Умані не перевищено

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

vasilshenko 1 300x225Стан захворюваності на ГРВІ в м.Умань не перевищує епідемічний поріг і залишається відносно стабільним в порівнянні з попереднім роком. Про це під час прес-конференції повідомив головний лікар Уманського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Васильчук.

Як зазначив Микола Іванович, протягом останніх тижнів через погіршення погодних умов спостерігається зростання захворюваності на ГРВІ. Зросла також кількість викликів лікарів додому. Так, за минулий тиждень (5-11 грудня) кількість викликів становила 140-160 в день, зареєстровано 365 хворих, серед яких: ГРВІ – 360, грип – 5.

За прогнозами фахівців, у регіоні можлива поява кількох видів грипу: H1N1 (Каліфорнійський) та H2N2 (Гонконг). Лабораторного підтвердження наявності цих видів грипу на території Умані поки немає.

Найважливіше місце в профілактиці захворювань посідає вакцинація, яку необхідно провести до періоду росту захворюваності на ГРВІ, яка зазвичай спостерігається в січні – лютому. В України зареєстровано дві вакцини: «Виксігрип» (Франція) і «Джісі-флю» (Корея). В аптечній мережі міста ці вакцини є у вільному продажу.

Як зазначив Микола Васильчук, вакцинація може бути проведена всім бажаючим в кабінетах щеплень за адресами: вул. Шевченка 50, вул. Шевченка 2, вул. Незалежності 57.

Не слід забувати також про повноцінне харчування з використанням свіжих овочів і фруктів та природних фітонцидів, здоровий спосіб життя та загартовування. У разі появи ознак вірусного захворювання (підвищення температури, нежить, слабкість, ломота в тілі, першіння в горлі) обов’язково звертатись до лікаря, який призначить індивідуальне лікування в залежності від кожного конкретного випадку.

 

 

 

 

 

Прочитано 1073 разів