Четвер, 09 лютого 2017 15:35

Казначейський оберіг «Вишивана моя Україна» подорожує Україною

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Акція «Вишивана моя Україна» була започаткована до 25-ї річниці Незалежності України Державною казначейською службою. Ідея акції полягає у тому, що казначеї територіальних органів ДКСУ своїми руками вишиють карту нашої Батьківщини, притаманними для кожного регіону орнаментами.

Символічно, що перші орнаменти на полотні були нанесені працівниками Донецької та Луганської областей. Голова Казначейства Тетяна Слюз у серпні побувала на Сході країни. Протягом тижня вона відвідала всі без винятку казначейства, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі, зустрілася з колективами 42-х казначейств, які долучилися до вишивання карти України.Казначеї Донеччини та Луганщини проклали на карті перші стібки, вигадали перші узори, нанесли на карту символи своїх міст та символи мирного життя. Карта побувала в усіх регіонах України. У кожному з них вона доповнювалась візерунками, нанесеними натхненними казначейськими майстринями. Вишивали її і чоловіки. Оздобили карту державним символом – гербом України та символом миру – голубом.

У центральному апараті Казначейства оформлення «Вишиваної України» завершили остаточно, на карті України вишито і півострів Крим та слова – пояснення про створення карти: «Карта вишита казначеями з усіх територіальних органів Державної казначейської служби України та її центрального апарату на честь 25 річниці Незалежності України з 8.08.2016 по 21.10.2016р.».

Казначеї всієї країни надзвичайно ретельно та відповідально ставляться до  оберегу, творчо підійшли до його створення, а тепер передають її з рук в руки  від казначейства до казначейства,  до наступної області. Весь процес підготовки і створення проекту, його подорож Україною описано в Літописі карти «Вишивана моя Україна».

Далі карта – вишиванка, після освячення собою всіх територіальних органів Казначейства України, після  широкої презентації в кожному куточку країни, буде зберігатися  в центральному апараті Державної казначейської служби України  як ще один символ згуртованості та патріотизму казначейської спільноти.

 

Прочитано 1503 разів