Середа, 15 лютого 2017 11:55

Підбито підсумки конкурсу «Уманська коляда - 2017»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

14 лютого в Уманському художньому музеї відбулось нагородження переможців та учасників конкурсу «Уманська коляда - 2017», який проходив за ініціативи та підтримки міського голови Олександра Цебрія з нагоди святкування різдвяних свят.

Конкурс «Уманська коляда», метою якого є збереження народних традицій і популяризація українського пісенного мистецтва, проводиться другий рік поспіль і залучає до участі представників різних вікових категорій. Згідно із умовами конкурсу учасники повинні заколядувати чи защедрувати на свята та надіслати відео на електронну адресу оргкомітету. В результаті копіткої роботи журі конкурсу визначило переможців у двох номінаціях «Професіонали» і «Аматори».

Перше місце в категорії «Професіонали» отримав Народний аматорський вокальний ансамбль «Полонина» Уманського обласного музичного училища ім. П.Демуцького.

 ІІ місце здобув вокальний ансамбль «Дивограй» Уманської дитячої музичної школи №1.

 ІІІ місце посів вокальний ансамбль «Любисток» Уманського міського Будинку культури ім. Ю.Смолича.

Призові місця в категорії «Аматори» розподілися наступним чином:

 І місце - вокальний ансамбль «Жар-птиця» Уманської дитячої школи мистецтв;

 ІІ місце - ансамбль «Радість» Бабанської дитячої музичної школи;

 ІІІ місце - молодіжний хор Центральної Церкви Євангельських Християн-баптистів м.Умань.

Переможці і призери конкурсу отримали грошові винагороди.

Приз глядацьких симпатій отримали гурт «КаРаВан» міського Будинку культури ім. Ю.Смолича та родина Стародуб. Їм були вручені запрошення на концерт симфонічного рок-оркестру «Бревіс» представником організаторів гастролей Софією Чорномаз.

Кожному учаснику голова журі – заслужений працівник культури України Василь Семенчук вручив Подяку за участь в конкурсі «Уманська коляда - 2017». Василь Васильович відзначив майстерність і творчий підхід кожного колективу і висловив сподівання, що наступного року конкурс «Уманська коляда» переросте у фестиваль.

Прочитано 1224 разів