Середа, 15 лютого 2017 16:45

В Умані вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

15 лютого в місті Умань відбулася низка заходів, присвячених 28-ій річниці виведення радянських військ із Афганістану. Загалом  близько 160 тисяч українців були воїнами-афганцями. Більше трьох тисяч не повернулися додому. На страшній афганській війні зазнали втрат і уманчани.

В Умані пам’ятні заходи розпочалися проведенням мітингу біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. Заступник міського голови Жанна Лозінська вручила воїнам-афганцям Почесні грамоти виконавчого комітету Уманської міської ради з матеріальною допомогою, медалі «25 років виведення військ з Афганістану» та матеріальну допомогу сім’ям загиблих воїнів у Афганістані.

Уманські воїни-інтернаціоналісти, їхні родичі, учасники бойових дій і представники влади поклали квіти до підніжжя пам’ятника та вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання.

Заходи продовжились в Міському будинку культури «Вечором пам’яті» за участю учасників бойових дій та студентської молоді. В цей день до могил воїнів-афганців, а також уманчан, що загинули в зоні АТО, були покладені вінки та квіти.

Прочитано 1413 разів