Середа, 01 березня 2017 17:17

НЕЛЕГАЛЬНИМ СПОРУДАМ В УМАНІ НЕ БУТИ

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Поки одні наводять лад в місті, інші намагаються скористатися ситуацією задля задоволення власних амбіцій, а часом і політичних переконань. Перешкоджаючи виконанню рішень виконавчого комітету міської ради з впорядкування нелегальних тимчасових споруд на міських вулицях, окремі уманчани своїми діями лише породжують серед населення беззаконня і хаос. Та попри все міська влада продовжує боротьбу з порушниками правил благоустрою.

Відповідно до законів України «Про благоустрій населених пунктів», «Про місцеве самоврядування в Україні» до повноважень виконавчого комітету міської ради належить здійснення самоврядного контролю за станом благоустрою та утриманням територій  населених  пунктів,  інженерних  споруд  та об’єктів,  підприємств,  установ  та  організацій, майданчиків для паркування транспортних засобів та інше.

Дотримуючись законодавства України, Інспекція з благоустрою перевіряє, щоб об’єкти благоустрою  (вулиці,  дороги,  провулки,  узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки, прибудинкові території тощо) використовувались  відповідно  до  їх функціонального  призначення, а головне — забезпечували сприятливі умови життєдіяльності людини з урахуванням вимог правил благоустрою. Та часто на заваді стоять тимчасові споруди, які не лише встановлені незаконно, а ще й становлять загрозу життю людей.

Більше півроку в Умані діє Порядок демонтажу незаконно встановлених споруд,  який визначає, які з них підлягають знесенню.

Відповідно до Розділу ІІ Порядку  демонтажу (знесенню) підлягають незаконно встановлені тимчасові споруди у яких відсутні, анульовані паспорти прив’язки або закінчився термін його дії, інші дозвільні документи; закінчився, скасований дозвіл на встановлення; які самовільно розміщені; розташування тимчасової споруди не відповідає паспорту прив’язки, будівельним нормам; відсутній документ, що посвідчує право на земельну ділянку; коли є рішення судових органів або подання інших органів державної влади та в інших випадках, передбачених чинним законодавством України.

Особливо гостро стоїть питання з незаконними тимчасовими спорудами в районі паломництва хасидів. Та працівники  Інспекції з благоустрою та комунальні служби почали наводити там лад.

Зокрема, в останні два місяці минулого року по вул. Челюскінців, 8, 14, вдалось прибрати з міських вулиць 87 м. металевого паркану; палатку довжиною 64 м; комплекс металевих споруд; вбиральні з умивальниками; дизельний генератор; металеві цистерни для дизельного палива і пожежного забезпечення; металевий надземний перехід.

Впорядкували окремі споруди по вул. В. Мономаха, 6, 9; Визволителів, 2; Косинки Григорія, 20; Пушкіна, 22.

Як повідомив начальник Інспекції з благоустрою м. Умань Артур Васалатій в рамках контролю за станом благоустрою та зовнішнім дизайном міста силами комунальників та власників розчищено його територію від 25 самовільно встановлених споруд. Серед списку тимчасових споруд, які незабаром демонтують — тимчасовий дерев’яний перехід, кран по вулиці Пушкіна, 57; кіоски по вул. Пушкіна 46, 38; міст по вул. Калнишевського, 2/1; металеву тимчасову споруду житлового призначення по вул. Мономаха, 6, власники яких отримали попередження про демонтаж.

«Ми продовжимо розпочатий нами курс по звільненню від хаотичної забудови і приведенню в законне русло тимчасових споруд на міський вулицях. Встановлені без дозвільних документів й ті, які не відповідають нормам чинного законодавства, будуть демонтовані. І ніхто не стане нам на заваді, адже Закон на нашому боці» — наголосив міський голова Олександр Цебрій.

Прочитано 1758 разів