Понеділок, 27 березня 2017 09:54

24 березня –Міжнародний день боротьби з туберкульозом

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

З нагоди Міжнародного дня боротьби з туберкульозом Уманська міськрайонна оганізація Товариства Червоного Хреста та держаний педагогічний університет імені Павла Тичини провели інформаційно-освітні заходи для студентської молоді. Зокрема, активність в  доповненні власних знань про захворювання виявили студенти соціально-педагогічного факультету та факультету дошкільної освіти. Студенти, викладачі, волонтери  прослухали та обмінялися  інформацією  про суспільно-небезпечну хворобу.

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, її голова Валентина Чорна та міський фтизіатр Юрій Костюк презентували присутнім фотоілюстровану інформацію протидії поширення захворювання на туберкульоз. Було висвітлено статистику про хворобу, історію її розвитку, роль Роберта Коха у відкритті збудника хвороби, клінічні форми туберкульозу, шляхи поширення, профілактика  недуги.

Кожен, не байдужий до власного здоров’я, має знати, що хвороба може вражати будь-які органи, але найчастіше – легені.

Щорічне флюорографічне обстеження  дорослих та діагностична проба  Манту у дітей – сприяють  активному  виявленню хвороби на початку її розвитку.

Прес-центр  Уманської  МРОТЧХУ.

Прочитано 775 разів