Вівторок, 11 квітня 2017 15:18

Інформація про роботу Центру надання адміністративних послуг за І квартал 2017 року

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Прозорість діяльності органів місцевого самоврядування - одна із головних умов формування правової свідомості у громадян. Саме тому ми звітуємо про кількість наданих адміністративних послуг та кошти, що надійшли до міського бюджету.

За січень-березень 2017 року через Центр надано 4220 послуг, що майже в 1,5 рази більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. В середньому за місяць у Центрі надається 1400 послуг, що на 45% більше, ніж за минулий рік. В порівнянні з 2014 роком ця кількість збільшилась у 3 рази.

  • 40% всіх адміністративних послуг, що надаються через Центр складають послуги у паспортно-міграційній сфері. З початку року таких послуг надано 1,7 тисячі, з них 1234 - реєстрація місця проживання особи та зняття з реєстрації.

  • З початку року через Центр надано 984 послуги у сфері реєстрації нерухомості та бізнесу. Проведено реєстрацію 19  громадських об'єднань та змін до їх установчих документів.

  • У сфері архітектури і містобудування зареєстровано 109 декларацій на виконання підготовчих, будівельних робіт та про готовність об'єкта до експлуатації. Видано 174 результати надання адміністративних послуг відділу архітектури, містобудування та кадастру.

  • У сфері земельних відносин надано 1063  послуги Держгеокадастру та 84 послуги з виділення земельних ділянок комунальної власності  в оренду, користування чи в приватну власність.

Взагалі без відмов надаються послуги Уманським РВ УДМС України в Черкаській області (вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України), майже без відмов здійснюється реєстрація права власності на нерухомість та реєстрація земельних ділянок в Державному земельному кадастрі. Найбільше відмов надають відділ архітектури, містобудування та кадастру та відділ з питань земельних відносин.

Зміни у законодавстві пришвидшили закриття діяльності фізичних осіб-підприємців та уповільнили їх створення. Кінець минулого року відзначився масовим закриттям підприємницької діяльності. З початком нового фінансового року процедура припинення діяльності фізичних осіб-підприємців не спинила своїх обертів.

ЦНАП прийняв на себе основний тягар з надання послуги з припинення державної реєстрації фізичних осіб-підприємців.  У період з 01 грудня 2016 р. по 31 березня 2017 р. через  ЦНАП припинило діяльність 336 фізичних осіб - підприємців, зареєстровано 188 підприємців.

За І квартал 2017 року кількість зареєстрованих підприємців, по відношенню до припинення їх діяльності становить 67 % . Починаючи з лютого 2017 року ситуація дещо стабілізувалась, громадяни почали знову реєструвати свою  підприємницьку діяльність.

З січня 2017 року у приміщенні ЦНАП надаються супутні послуги з копіювання, продажу канцелярських товарів, проведення оплати адміністративного збору. Це посприяло підвищенню якості надання адміністративних послуг та задоволеності відвідувачів.

З березня 2017 року адміністратори ЦНАП підключені до Державного земельного кадастру (ДЗК). Ми є другим Центром в області, адміністратори якого мають повноваження з надання відомостей з ДЗК. З початку року адміністратором Центру видано 37 витягів з ДЗК про земельні ділянки заявників.

За кодом доходів "плата за надання інших адміністративних послуг" за І квартал 2017 року до міського бюджету надійшло 1062,9 тис. грн. Крім того, за реєстрацію бізнесу та нерухомості до міського бюджету надійшло  75,6 тис.грн. адміністративного збору.

Завантажити повний звіт

 

Прочитано 742 разів