Четвер, 11 травня 2017 15:09

Умань урочисто відзначила скасування візових вимог для громадян України

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Сьогодні на центральній площі міста відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу з нагоди ухвалення рішення Ради Міністрів ЄС щодо скасування візових вимог для громадян України та відзначення Дня Європи.

У церемонії взяли участь представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Уманської міської ради, учасники АТО, переможці студентських олімпіад, представники культури і науки, політичних партій та об’єднань громадян, мешканці та гості міста.

Почесну місію підняття Державного Прапора України виконали учасник АТО Олександр Пустовий та учениця 9 класу Уманської спеціалізованої школи № 12, переможниця ІІІ та ІV етапів Всеукраїнської олімпіади з географії Анна Концеба. Після цього під звуки гімну Європи Прапор Європейського Союзу підняли студент Уманського державного педагогічного університету, Майстер спорту України, член національної збірної команди України з веслування на байдарках і каное, переможець кубку України, чемпіонату України серед юніорів та молоді, учасник чемпіонатів світу та Європи Владислав Мегесь та учениця 6 класу Дмитрушківської загальноосвітньої школи, переможниця фінального етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка Тетяна Ващенко.

«11 травня відбулась знаменна подія в історії нашої країни. Сьогодні Рада Міністрів Європейського Союзу ухвалила рішення щодо скасування візових вимог для громадян України. Символічно, що це рішення було прийнято напередодні Дня Європи – свята, що символізує нову успішну модель мирної співпраці між державами і ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Україна і наше рідне місто Умань займуть гідне місце серед європейських країн та міст Європи», - зазначила заступник міського голови Жанна Лозінська.

  

Прочитано 1018 разів