Понеділок, 15 травня 2017 16:04

Звіт про роботу Інспекції з благоустрою м. Умань за І квартал 2017 року

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

За І квартал 2017 року працівниками Інспекції з благоустрою м. Умань (далі Інспекція) складено 33 адміністративних протоколи, у відповідності до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно яких нараховані  штрафні санкції  на суму близько 30 тис. грн.

Надано 19 приписів на усунення порушень норм загальноміської Програми  благоустрою м. Умань, за не виконання умов приписів складено три адміністративних протоколи, інші виконані в повному обсязі. Розглянуто 43 заяви і звернення громадян, установ та організацій.

Протягом звітного періоду Інспекцією із залученням працівників Уманського відділу Національної поліції в Черкаській області систематично  проводилась робота з припинення торгівлі в несанкціонованих місцях.

З метою впорядкування розміщення тимчасових споруд та вирішення питань, пов’язаних із їх самовільним розміщенням, Інспекцією проведено перевірку  112-ти тимчасових споруд на їх відповідність  паспортам прив’язки та  на наявність дозвільних документів на встановлення. За результатами перевірок виявлено 76 тимчасових споруд,  встановлених з порушенням вимог чинного законодавства.

Відповідно до Порядку демонтажу незаконно встановлених споруд на території міста Умань, затвердженого рішенням Уманської міської ради від 17 червня 2016 року № 3.26-13/7, складено 76 актів на демонтаж тимчасових споруд, встановлених з порушеннями. Перелік споруд, що підлягають демонтажу винесено  на розгляд виконавчого комітету Уманської міської ради.

Таким чином прийнято рішення виконавчого комітету від 30 березня 2017 року № 121 «Про демонтаж тимчасових споруд на території міста Умань, встановлених   з порушенням законодавства».

Оскільки 28 грудня 2016 року виконавчим комітетом міської ради було прийнято рішення № 362 «Про демонтаж тимчасових споруд на території міста Умань, встановлених з порушенням законодавства» в кількості 23 тимчасових споруд, що підлягають демонтажу, з яких протягом звітного періоду працівниками Інспекції та працівниками УКП «Комунальник» демонтовано 18 незаконних тимчасових  споруд, з них дві демонтовано силами власників, щодо решти, демонтаж призупинено в зв’язку з судовими справами.

Також хочемо звернути увагу, що у переважній більшості демонтаж проводився за участі працівників правоохоронних органів в зв’язку з перешкоджанням виконання своїх обов’язків. Разючим прикладом є демонтаж металевого переходу над вулицею Григорія Косинки, біля могили Рабі Нахмана, де паломники хасиди перешкоджали виконанню рішення виконавчого комітету  щодо демонтажу незаконно встановленого містка шляхом фізичного впливу на працівників Інспекції та працівників УКП «Комунальник».

Постійно проводились  перевірки щодо впорядкування розміщення зовнішньої реклами в місті. За договорами на користування місцями, які перебувають у комунальній власності, для розташування спеціальних конструкцій до цільового фонду Уманської міської ради надійшло 283949,23 грн.

Прочитано 1186 разів