Середа, 17 травня 2017 10:45

В Уманському НУС відбувся Північноєвропейський регіональний з’їзд студентів-лісників NERM 2017

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

16 травня в Уманському національному університеті садівництва відбувся Північноєвропейський регіональний з’їзд студентів-лісників та Міжнародна науково-практична конференція «Північноєвропейський регіональний з’їзд студентів-лісників: багатофункціональне використання лісу» (Northern European Regional Meeting, NERM 2017).

В з’їзді студентів-лісників взяло участь 39 учасників із 13 країн світу (Туреччини, Словенії, Німеччини, Латвії, Естонії, Канади, Грузії, Чехії, Данії, Фінляндії, Словаччини, Греції, України).

Протягом NERM 2017 студенти з усього світу відкривають для себе різні регіони України, забезпечуючи можливість обмінюватися і поширювати досвід, знання та інтереси, пов'язані із питаннями лісового господарства та охорони навколишнього середовища. Такі зібрання є надзвичайно важливими  для обговорення регіональних тем та тенденцій, а також для сприяння єдності та ефективності роботи Міжнародної асоціації студентів-лісівників (IFSA) в регіонах.

Під час з’їзду студенти відвідали Наукову бібліотеку Уманського НУС, де ознайомилися з колекціями рідкісних книг (ХVIII – початок ХХ ст.) та Науковий гербарій Уманського НУС, який з 2016 року зареєстровано в Index Herbariorum (New York).

Заключним етапом з’їзду була захоплююча екскурсія в Національний дендрологічний парк «Софіївка», де студенти-лісники ознайомилися з понад двома тисячами різних видів дерев і кущів та чарівними ландшафтами.

За матеріалами Прес-центру Уманського НУС

Прочитано 937 разів