Версія для друку
Понеділок, 19 червня 2017 16:03

В місті Умань відбулись урочистості з нагоди Дня медичного працівника

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

18 червня Україна відзначає День медичного працівника.

Галузь охорони здоров’я міста – це колектив високопрофесійних, відданих справі лікарів, медичних сестер, працівників медичних та фармацевтичних установ.

15-16 червня напередодні Дня медичного працівника в установах охорони здоров’я лунали теплі слова вдячності, тим, хто оберігає найцінніше, що є у людини — її життя. Адже, здоров'я нації є базовою умовою нормального розвитку країни та її благополуччя.

Із професійним святом медичних працівників міста привітали міський голова Олександр Цебрій, головні лікарі медичних установ та підприємці.

На урочистостях очільник міста нагородив Почесними грамотами виконавчого комітету Уманської міської ради представників медичної галузі та вручив подарунки і медичне обладнання. Зокрема, комунальний заклад «Уманський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» отримав чотири пульсоксиметри та комп’ютерний комплекс.

«Попереду у нас велика спільна робота над побудовою в Україні нової ефективної системи охорони здоров’я європейського зразка. Разом з тим, ми повинні зберегти все, що було напрацьовано. Зробити так, щоб мешканці міста Умань мали якісну і доступну медичну допомогу, лікарі – незалежність у прийнятті професійних рішень, належний соціальний статус і достойний рівень оплати праці», - сказав міський голова Олександр Цебрій.

Довідково: В 2017 році завдяки спрямуванню коштів з міського бюджету на забезпечення Уманського пологового будинку медикаментами, виробами медичного призначення та шовно-перев'язувальними матеріалами пологи в місті Умань проводяться безкоштовно; проводяться капітальні ремонти та облаштування фтизіатричного відділення міської лікарні та інфекційного відділення міської лікарні №3.

Прочитано 990 разів