Понеділок, 26 червня 2017 10:38

Юні уманчани відвідали місто Радвілішкіс (Литва)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

12 дітей пільгових категорій, в тому числі учасників АТО з 2 супроводжуючими на запрошення мера самоуправління міста-побратима Радвілішкіс з 10 по 19 червня 2017 року спільно з литовськими школярами оздоровлювались в літньому таборі «Supermen 2017», що організовує школа ім. Гражини міста Радвілішкіс.

23 червня міський голова Олександр Цебрій запросив уманських дітей на зустріч, аби дізнатися деталі їх перебування у братній країні.

Тетяна Тарасюк від імені всієї делегації та батьків щиро подякувала Олександру Цебрію і голові товариства дружби з зарубіжними країнами Галині Кучер за клопотання та підготовчу роботу з втілення цього проекту, адже всі діти вперше поїхали за кордон і враження від знайомства з братнім народом Литви залишаться на все життя.

Програма перебування була надзвичайно різноманітна та цікава. Школярі відвідали сейм Литовської республіки, Бурбішський маєток, розташований неподалік озера Рубікяй, музей янтарю. Особливо запам’яталась подорож до Балтійського моря до курортного міста Паланга.

Перебуваючи на базі туризму і спорту «Наполеонас», що по­близу міста Шауляй, діти з України на рівні з дітьми з Литви брали участь в різноманітних заходах, змаганнях, інтелектуальних іграх, під час яких ознайомились із культурою Литви, ви­пробовували себе в навичках володіння англійською мовою, спорті та мистецтві.

«Дуже приємно, що поруч із пришкільними таборами відпочинку наші діти мають можливість оздоровлюватись і за кордоном. Щиро вдячний меру міста Радвілішкіс за організоване змістовне дозвілля наших школярів», - сказав міський голова Олександр Цебрій.

Прочитано 1248 разів