Середа, 30 серпня 2017 13:39

Олександр Цебрій, Сергій Овчаренко та Еліав Бєлоцерковські обговорили питання цьогорічного прийому брацлавських хасидів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

30 серпня в межах підготовки до прийому паломників-хасидів відбулась нарада, в якій взяли участь міський голова м. Умані Олександр Цебрій, Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські, заступник голови Черкаської облдержадміністрації Сергій Овчаренко,  народний депутат України Максим Поляков, керівники обласних та міських служб, причетних до прийому паломників.

На нараді обговорювалась низка питань, серед яких забезпечення громадського порядку, санітарно-епідеміологічний стан міста, готовність комунальних служб до масового перебування брацлавських хасидів.

«Перед владою та перед представниками брацлавських хасидів є цілий ряд завдань, що потребують щоденної уваги та роботи, щоб під час святкування хасидами Рош-ха-Шана нормально функціонували всі служби міста, жителі Умані мали спокій і нормальний ритм життя і одночасно, щоб паломники належним чином справили свої культові обряди», - зазначив під час зустрічі міський голова Олександр Цебрій.

За словами заступника очільника області Сергія Овчаренка, для забезпечення безпеки під час святкування Рош-га-Шана будуть задіяні додаткові сили Національної поліції як з області, так і з України. Також будуть залучені спецпідрозділи, служби охорони здоров’я, ДСНС.

Зі свого боку, Посол Держави Ізраїль Елі Бєлоцерковські запевнив, що ізраїльська сторона зробить все від неї залежне, щоб провести святкування Рош-га-Шана з найменшими складностями для уманчан.

Усі проблеми, пов’язані з масовим перебуванням брацлавських хасидів на території Умані, можливо вирішити завдяки системній співпраці влади всіх рівнів, - переконаний міський голова Олександр Цебрій.

Прочитано 889 разів