Понеділок, 25 вересня 2017 15:41

В Умані привітали учасників повстансько – партизанського руху

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Згідно з Указом Президента України від 30.10.2001 № 1020 в Україні 22 вересня 2017 року весь український народ відзначає День партизанської слави та 76-у річницю початку партизанського руху в Україні.

В місті Умань проживає 4 учасники підпільно-партизанського руху та одна вдова підпільно – партизанського руху. Це вони стали на захист рідної землі, своєю мужністю і відвагою внесли великий вклад в перемогу над німецьким нацизмом:

Віталій Іванович Артеменюк – учасник партизанського руху Уманського, Тальнівського та Христинівського районів;

Ніна Іванівна Осадченко – Вітебська обл., Білорусія, секретар Дуніловського підпілля;   

Катерина Харитонівна Шекстело – воювала в партизанському загоні ім. Фрунзе Мінської обл. з 1942 по 1944 рр.;

Іван Юхимович Мусієнко – з 1943 по 1944 роки перебував в секретному партизанському загоні, який діяв на території Черкаської області.

За кошти міського бюджету надаються додаткові соціальні пільги ветеранам підпільно-партизанського руху та вдовам ветеранів підпільно-партизанського руху, відшкодування вартості оплати житлово-комунальних послуг в межах норм споживання та абонентної плати за користування квартирним телефоном.

Всі потребуючі забезпечені технічними засобами реабілітації.

За дорученням міського голови Олександра Цебрія всіх учасників повстансько – партизанського руху відвідали вдома з врученням подарунків.

Заступник міського голови Жанна Лозінська відвідала Катерину Харитонівну Шекстело.

Катерина Харитонівна, 1921 року народження, нагороджена орденами «Великої Вітчизняної війни» ІІ ступеня, орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня, медалями «Партизан Вітчизняної війни», «За перемогу над Германією у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр».

Низький уклін вам, дорогі ветерани, за вашу бойову звитягу й важку працю у повоєнні роки, ви ті, хто захищав Батьківщину, людей, домівки та родини співвітчизників від великого лиха.

Yes

Yes

Прочитано 983 разів