Вівторок, 26 вересня 2017 12:34

Уманчанки отримали в подарунок новий сучасний УЗД апарат

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Нарешті в УЗ-діагностиці, що проводиться в нашій жіночій консультації, відійшла в минуле ера 90-х років.  Віднині тут прописався «Voluson» – високоточний спеціалізований  сканер елітного класу для акушерства та гінекології. Це сталося завдяки піклуванню міської влади про здоров’я мешканців міста, значну частину яких складає жіноче населення.

- Це перший мер, який звернув увагу на уманську медицину, - стверджують досвідчені акушер-гінекологи, які віддали цій галузі не один десяток літ. І додають: - Така позиція нашого міського голови викликає до нього щиру повагу.

Олександр Цебрій, передаючи фахівцям у користування придбаний за кошти міського бюджету сучасний апарат ультразвукової діагностики, запропонував медикам оприлюднити інші невідкладні потреби, аби врахувати їх при формуванні бюджетних планів на наступний рік. Нагадаємо, що в році нинішньому в Умані пологи проводяться безкоштовно, і цією послугою вже скористалися вже 250 породіль.

Гарна новина в тому, що, запевнив головний лікар пологового будинку Олег Семенда, в жіночій консультації обстеження на багатофункціональній  ультразвуковій системі теж проводяться безкоштовно. За годину лікарі можуть прийняти чотирьох пацієнток: трьох – за попереднім записом, одну – за невідкладним направленням. До слова, записатися на обстеження можна навіть телефоном за номером 3 48 74.

Його проводять лікарі-спеціалісти УЗ-діагностики Леся Васильчук, Наталія Ковальчук та Лілія Прядкіна, які дають найвищу оцінку щойно придбаній у допомогу репродуктивній медицині діагностичній системі. Адже вона дозволяє виявити раніше недоступні анатомічні подробиці майбутнього малюка, при чому, на ранніх стадіях вагітності. А великий монітор, яким оснащений «Voluson», збільшує лікареві поле огляду і зменшує втомлюваність очей.

- З появою в жіночій консультації такого потужного УЗ-діагноста тепер відпаде необхідність вагітним прямувати до Черкас чи Києва? – поцікавилися в лікарів місцеві журналісти.

- До перинатального центру в обов’язковому порядку направляємо пацієнток, що перебувають в зоні особливого ризику, - дає пояснення Лілія Володимирівна. – Адже вони потребують медичного спостереження, а при необхідності й допомоги, закладів вищого рівня. В інтересах самих же вагітних та їхніх майбутніх діток.

«Це гарний подарунок для міста, в якому проживає майже 85 тисяч мешканців, значна частина яких – жінки. За кошти міського бюджету проводяться поточні та капітальні ремонти, закуплено низку медичного обладнання та вже півроку пологи в місті Умань проводяться безкоштовно, і цією послугою вже скористалися 250 породіль», – повідомив Олександр Цебрій.

за матеріалами загально-політичної газети «Рідна Умань»

Обстеження новим сучасним УЗД апаратом буде здійснюватись в жіночій консультації Уманського полового будинку (вул. Крамаренка, 16). Графік прийому на обстеження буде оприлюднено найближчим часом.

Yes

Yes

Yes

Прочитано 4727 разів