Понеділок, 09 жовтня 2017 10:35

Міський голова Олександр Цебрій привітав делегації міст-побратимів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

06 жовтня міський голова Олександр Цебрій  провів офіційну зустріч з делегаціями поріднених міст з нагоди Дня міста Умань.

Цього року на святкування завітали делегації міст-побратимів: м. Гнєзно  (Польща), м. Курнік (Польща), м. Радвілішкіс (Литва), м. Хаапсалу  (Естонія), м. Рюмії-сюр-Сен (Франція), м. Мілфорд Хейвон (Великобританія), м. Девіс (США), Леван Теля – керівник делегації з м. Батумі.

Побратимство є яскравим прикладом економічного та культурного обміну між містами.

Нині укладено угоди та меморандуми про співпрацю з 11 містами із 9 зарубіжних країн: Ромійї-сюр-Сен (Франція), Девіс (США, Каліфорнія), Мілфорд - Хейвон (Великобританія), Хаапсалу (Естонія), Ботошани (Румунія), Ланьцут (Польща), Гнєзно (Польща), Ашкелон (Ізраїль), Радвілішкіс (Литва), Шпротава (Польща), Курнік (Польща). Також підписано Попередню угоду намірів про співпрацю з містом Батумі (Грузія).

Крім зарубіжних міст-побратимів, Умань підтримує братерські відносини з українськими містами Кам’янець-Подільський та Хмільник. 07 жовтня буде підписано меморандум про наміри встановлення партнерської співпраці з містом Тернопіль.

Рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради у 2003 році було започатковано відзнаку «Умань-поріднення». На зустрічі міський голова вручив високу нагороду голові Комітету з питань поріднення м. Рюмії-сюр-сен пану Жані Руссо, за тривалу плідну міжнародну співпрацю.

 «За піввіковий період поріднення нам вдалося зробити багато добрих справ разом: налагоджений щорічний обмін делегаціями, підписані тривалі спільні проекти в області освіти, культури, охорони здоров'я і  спорту і багато що інше. Візити наших делегацій – це ще одне переконливе свідчення того, що добросусідські відносини між нашими країнами з кожними роком міцнішають та розвиваються», - сказав міський голова Олександр Цебрій.

По закінченню зустрічі очільник міста та делегати поріднених міст обмінялися пам’ятними сувенірами.

 Відбулася офіційна церемонія підписання Угод та обмін документами. У слові – відповіді заступник Бурмістра міста Шпротава (Польща) Павло Хиляк, зауважив, що вони вбачают великі перспективі у подальшій співпраці, розвитку спільних підприємств в аграрній та харчовій галузях. Подякував за честь приєднатися до такої великої міжнародної родини і міський голова міста Хмільник Сергій Редчик. За його словами, Хмільник має свою глибоку історію, перспективу розвитку як місто-курорт, але завжди є чому навчатися, особливо у уманчан. Зокрема, це організація соціального захисту населення, яка є нині найкращою в Україні. В фахових колах Умань називають столицею соціального захисту, тому що тут найкращий досвід, сучасні технології і найфаховіші спеціалісти.

Також Олександр Цебрій передав  Меру литовського міста Радвілішкіс  Антанасу Чепононісу відзнаку Уманської міської ради «За заслуги перед містом», а мерів поріднених міст за значний особистий внесок у справу розширення і зміцнення зв’язків з порідненими містами та з нагоди святкування 400-річниці першої писемної згадки про м. Умань відзначив подяками міської громади.

По закінченню зустрічі делегати поріднених міст та міський голова  обмінялися пам’ятними сувенірами та привітали уманчан з важливою історичною датою і Днем міста. По закінченню зустрічі делегати поріднених міст посадили в центральному міському сквері Алею дружби, та відвідали могили загиблих в АТО уманчан.

 

Прочитано 1104 разів