Середа, 25 жовтня 2017 11:42

Студенти Уманського НУС апробували екскурсійний маршрут «Шевченківськими стежками»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В рамках вивчення дисципліни «Організація екскурсійної діяльності» студентами Уманського НУС спеціальності «Туризм» було розроблено екскурсійний маршрут «Шевченківськими стежками». Мета екскурсії полягала: в ознайомленні та відвідуванні найважливіших місць, де народився, жив, які любив і змалював Тарас Шевченко; вихованні інтересу, пробудженні почуття любові та шанобливого ставлення до історичної минувшини й культурної спадщини рідного краю.

Екскурсія розпочалася із відомого на весь світ села Моринці, де колись в родині селянина-кріпака народився великий український поет, художник, революціонер-демократ Тарас Шевченко.

У відтвореній хаті діда Якима Бойка та Копія студенти відчули особливості тогочасного життя простих селян. Це низенькі напівтемні дерев’яні хати з печами, лежанками, поликами, жердками для одягу, столами, лавами, скринями.

Під час екскурсії студенти також ознайомилися із народними промислами та мистецтвом краю. Особливий інтерес викликала історія та особливості процесу ковальства, найдавніше ремесло – ткацтво та можливість доторкнутися до старовинного ткацького верстату.

Наступним об’єктом екскурсії було село Шевченкове (Керелівка), в якому студенти відвідали Літературно-меморіальний музей Тараса Шевченка та занурилися в життя, звичаї, побут селян, дитинство та творчість Кобзаря.

Високий науковий рівень змісту розробленої екскурсії, висвітлення в ній конкретних фактів, визначили пізнавальну цінність екскурсії. Учасники екскурсії розширили кругозір, збагатили знання про свій рідний край, його історичне минуле, культурні та історичні надбання наших предків, цікаво провели дозвілля та відпочили.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прес-центр Уманського НУС

Прочитано 654 разів