Середа, 08 листопада 2017 16:22

Студенти Уманського НУС на міжнародній виставці «Агрокомплекс 2017»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Міжнародна виставка ефективних засобів для агробізнесу «АгроКОМПЛЕКС-2017», проводиться щорічно, та є надійною платформою для дієвого спілкування усіх суб’єктів агропромислового виробництва України та знайомства з актуальними трендами світових аграрних ринків.

Студенти та викладачі інженерно-технологічного факультету Уманського НУС відвідали дану виставку. Вони мали унікальну можливість оглянути сучасну сільськогосподарську техніку від провідних світових виробників та дилерів, поспілкуватись зі спеціалістами цих компаній щодо актуальних на сьогодні питань в галузі сільськогосподарського машинобудування та машиновикористання у рослинництві, отримати кваліфіковані консультації фахівців щодо обслуговування та експлуатації тієї чи іншої техніки та, найголовніше – із перших уст дізнатись про переваги вибраної ними професії й на прикладі конкретних людей почути формулу побудови успішної кар’єри у престижних компаніях України та зарубіжжя.

Особливо доречним для студентів був останній день виставки, коли в рамках ділової програми уже традиційно відбувся національний форум «День молодого спеціаліста – «Твій професійний старт». Організований державною установою «Науково-методичний центр «Агроосвіта», національним порталом «Агрокар’єра» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу», даний форум проводився уже четвертий раз та є платформою для дієвого взаємозв’язку між роботодавцями (аграрними підприємствами та підприємствами АПК) та молодими фахівцями аграрної галузі, що знаходяться в пошуку місця практики та роботи.

Захід орієнтований на студентів старших і випускних курсів вищих та середніх навчальних закладів, що навчаються за основними спеціальностями аграрного та агропромислового спрямування («Агрономія», «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Ветеринарна медицина», «Агроінженерія» та ін.). Разом із викладачем Людмилою Худік участь у цьому заході взяли студенти 3-4 курсів спеціальностей «Агроінженерія» та «Технологія зберігання і переробки зерна» Уманського НУС.

День молодого спеціаліста відбувся за двома секціями – «Школа працевлаштування» та «Ярмарок вакансій». Перша секція передбачала презентаційну програму від провідних на українському ринку агрокомпаній України. Під час ярмарку вакансій зацікавлені студенти мали можливість пройти анкетування на виявлення рівня теоретичної підготовленості із певної спеціальності, особисто поспілкуватися з представниками компаній, отримати необхідну інформацію та контакти.

Окрім цього, серед проанкетованих студентів було проведено розіграш призів від спонсора заходу – компанії «ДАНОН Україна». Один із таких подарунків в результаті сліпого розіграшу отримала студентка 41-тз групи Олена Горб.

Yes Yes Yes

Прочитано 749 разів