Середа, 28 листопада 2012 15:05

Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення виконавчого комітету Уманської міської ради «Про організацію громадських робіт у 2013 році»

1. Проблема, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання.

Рішення розроблено на виконання ст.31 Закону України “Про зайнятість населення” (№50-67-VI від 05.07.2012р.), який набирає чинності з 01.01.2013р. Держава забезпечує надання додаткової соціальної підтримки і забезпечення тимчасової зайнятості громадянам, які шукають роботу, передусім осіб, зареєстрованих як безробітні. Завдяки участі у громадських роботах безробітні можуть відновити трудові навички, отримати відповідний заробіток, а іноді – постійну роботу. Ці роботи організовуються відповідно до потреб міста та сприяють його соціальному розвитку.
 

2. Ціль державного регулювання

Ціль рішення – організація і затвердження видів громадських робіт, забезпечення реалізації Програми зайнятості населення міста, заходів щодо поліпшення ситуації на ринку праці, забезпечення зайнятості населення.

 
3. Способи досягнення зазначених цілей

Для підготовки проекту розпорядження, пропозиції про організацію і затвердження видів громадських робіт погоджено з підприємствами, установами, організаціями, селищними, сільськими радами, органами місцевого самоврядування.

Результати виконання рішення будуть розглядатися у виконкомі міської ради.
 

4. Механізм, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми

Громадські роботи організовуються роботодавцями незалежно від форми власності на договірній основі.

Для проведення громадських робіт (незалежно від джерел їх фінансування) між міським центром зайнятості та роботодавцями укладається договір про організацію та проведення громадських робіт.

 
5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей

Залучення безробітних до суспільно-корисної праці, підтримання трудової мотивації та зменшення негативного впливу безробіття на особистість, додаткова соціальна підтримка населення.
 

6. Очікуваний результат прийняття акту

На 2013 рік передбачається участь 1200 безробітних у громадських роботах, у т.ч.  пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття 1055 безробітних, за кошти роботодавців, для яких зазначені роботи виконуються за договорами та інших не заборонених законодавством джерел 145 безробітних.

 
7. Строк дії акту

Протягом 2013 року
 

8. Прогнозні значення результативності регуляторного акту

Забезпечення задоволення потреби людини в праці, вирішення соціальних проблем, залучення до суспільно корисної праці незайнятих громадян, підвищення рівня життя тощо.

Результативність регуляторного акту буде визначатися на підставі інформації центру зайнятості про кількість укладених  договорів із роботодавцями про організацію та проведення громадських робіт та кількості безробітних, залучених до участі в громадських роботах.

 
8.1. Розмір коштів, що витрачатимуться суб’єктами господарювання пов’язаними з виконанням вимог акту.

Фінансування громадських робіт може проводитися за рахунок коштів пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття ( в частині організації таких робіт для безробітних), роботодавців, для яких зазначені роботи виконуються, з коштів місцевих бюджетів та інших джерел, які не заборонені законодавством.

 
8.2. Розмір надходжень до державного та місцевих бюджетів і державних цільових коштів, пов’язаних з дією акта.

Розмір надходжень - відповідно до визначеної  суб’єктами господарювання заробітної плати найманих працівників
 

8.3. Рівень поінформованості щодо дії регуляторного акту - 100 %.
 

9. Відстеження результативності регуляторного акту

Базове відстеження буде здійснено в 1 півріччі 2013 року. Повторне відстеження буде проведено в 2014 році. Методом, яким буде визначатись результативність даного регуляторного акту, є аналіз статистичної звітності міського центру зайнятості.
Прочитано 2280 разів