П'ятниця, 29 листопада 2019 09:49

Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта з метою одержання пропозицій і зауважень від юридичних та фізичних осіб

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» від 11.09.2003 р. № 1160-10 повідомляємо про оприлюднення проекту регуляторного акта – рішення Уманської міської ради «Про затвердження Правил торгівлі на ринках м.Умань» та аналізу регуляторного впливу даного рішення.

Проект регуляторного акта розроблено відповідно до пункту 44 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2009 р. № 868 «Деякі питання організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків», спільного наказу Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової адміністрації України, Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України від 26.02.2002 р. № 57/188/84/105 «Про затвердження Правил торгівлі на ринках», з метою впорядкування торгівлі на ринках м. Умань.

Стислий виклад змісту проекту: у Правилах торгівлі на ринках м. Умань чітко визначено вимоги до організації роботи ринків, порядку продажу на ринках, обов’язки адміністрації ринку щодо організації ринкової торгівлі, обов’язки торгуючих, оформлення їх робочого місця та уточнено вимоги до реалізації продовольчих та непродовольчих товарів.

  Основними цілями здійснення місцевого регулювання цього проєкту є:

- упорядкування відносин між органами місцевого самоврядування, ринками (суб’єктами господарювання, які здійснюють організацію ринкової торгівлі в місті) та суб’єктами господарювання, що здійснюють торгівлю на ринках та споживачами;

- впровадження ефективного контролю за якістю і безпекою товарів, що реалізуються на ринках;

- забезпечення законності здійснення господарської діяльності ринків та підприємницької діяльності суб’єктів господарювання, які торгують на ринках.

Спосіб оприлюднення: проєкт рішення Уманської міської ради та відповідний аналіз регуляторного впливу оприлюднено в громадсько-політичному тижневику «Уманська зоря» та на офіційному сайті Уманської міської ради в мережі Інтернет за адресою: www.uman-rada.gov.ua в розділі «Регуляторна діяльність», рубрика «Оприлюднення проєктів регуляторних актів та аналізу регуляторного впливу».

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту рішення приймаються в письмовому вигляді протягом одного місяця з дня оприлюднення регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу за адресою: пл. Соборності, 1, м. Умань, 20300, та в електронному вигляді за адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., тел. (04744) 3-33-58, факс (04744) 3-30-63.».

Прочитано 725 разів