Понеділок, 16 лютого 2015 16:20

Про внесення змін до міської програми „Вода питна ” на 2011-2020 роки


a-rish-ses

Про внесення змін до міської
 програми „Вода питна ”
 на 2011-2020 роки

 

      Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26  Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, в зв’язку із зміною графіка подачі води,

міська рада ВИРІШИЛА:

 

1.     Внести зміни до міської програми „Вода питна ” на 2011-2020 роки, затвердженої рішеннямміської ради 10.06.2011 р. № 4.7-8/6, а саме:

1)    доповнити абзац перший розділу І "Загальні положення" словами: "…та цілодобовим її постачанням.";

2)    доповнити абзац перший розділу  ІІІ "Мета та основні завдання програми",  де після слів : " м. Умань", словом  "….цілодобово…", а далі за текстом;

3)    доповнити  розділ  ІV  "Напрями та заходи виконання програми" словами: "Надання фінансової підтримки з бюджетів усіх рівнів для забезпечення цілодобового водопостачання.";

4)    доповнити розділ VІ "Фінансове забезпечення виконання програми", де  після слів: "… методичне, метрологічне  та аналітичне забезпечення впровадження державних стандартів у сфері питної води та питного водозабезпечення;…" словами: "- забезпечення цілодобового водопостачання.";

5)    доповнити  розділ VІІІ  "Очікувані результати виконання програми"  словами:  "- забезпечення цілодобового водопостачання.".

2.     Контроль за виконанням  рішення покласти на першого заступника міського голови Клочка С.Л. та  постійну комісію з питань планування бюджету та фінансів  (Добринін  Л.З.).

 

В.о. міського голови,
секретар міської ради                                                         О.В. Цебрій

 

 

 

ПОГОДЖЕНО

 

Перший заступник міського голови                                     С.Л. Клочко

 

Заступник міського голови                                                   Л.М. Кирилюк

 

Начальник фінансового управління                                    А.В. Петриченко

 

Начальник юридичного відділу                                           А.М. Гришак

 

Начальник загального відділу                                              Т.В. Лапіна

 

Начальник відділу житлово-                                                 С.В. Назаров

комунального господарства

 

Директор КП «Уманьводоканал»                                         Ю.М. Токарев

 

 

Голова постійної комісії з питань                                        Л.З. Добринін

планування,бюджету і фінансів

 

 

 

ПІДГОТОВЛЕНО

 

Начальник

виробничо-технічного відділу                                              Г.М.Іваненчук

 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

 Рішенням міської ради

 

МІСЬКА  ПРОГРАМА

„ВОДА ПИТНА”

на  2011 - 2020 р.р.


 

м.Умань

 
 ЗМІСТ
 

1.     Загальні положення

2.     Сучасний стан водопровідного  господарства м.Умань та якості питної води

3.     Мета та основні завдання програми

4.     Напрями та заходи виконання програми

5.     Освіта , підготовка кадрів, інформування та участь громадськості у розв’язанні проблем забезпечення міста питною водою

6.     Фінансове забезпечення виконання програми

7.     Контроль за виконанням програми

8.     Очікувані результати виконання програми



Розділ I   ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 Міська програма „Вода питна”  на 2011-2020 р.р.(надалі Програма)  розроблена на виконання Загальнодержавної програми „ Питна вода України”, спрямована на реалізацію державної політики щодо забезпечення населення  м.Умань якісною питною водою та цілодобовимїїпостачанням.

  Забезпечення населення міста якісною питною водою - одна з приоритетних проблем, розв’язання якої  необхідно для збереження здоров’я людей , поліпшення умов діяльності і підвищення рівня життя населення .

Розроблення Програми обумовлено:

·        незадовільним екологічним станом поверхневих та підземних джерел питного водопостачання;

·        незадовільним технічним станом та зношеністю основних фондів системи питного водопостачання та водовідведення;

·        застосуванням застарілих технологій та обладнання в системах питного водопостачання та водовідведення міста

·        високою енергоємністю централізованого питного водопостачання та водовідведення;

·        недостатністю використання розвіданих запасів та перспективних ресурсів підземних вод для питного водопостачання населення;

·        обмеженістю інвестицій та дефіцитом фінансових ресурсів, необхідних для розвитку, утримання в належному технічному стані та експлуатації системи питного водопостачання та водовідведення.

 

Розділ II.   Сучасний стан водопровідного  господарства м.Умань та якості питної води

Питна вода є одним з головних „енергоресурсів ” у житті кожної людини. Проблема забезпечення населення міста якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою набула в даний час особливого соціального значення.м.Уманьрозташована в регіоні, для якого характерна нестача водних ресурсів.Прісні артезіанські води , в основному,  залягають на півночі та заході України, південні та південно-східні області  мають обмежені запаси підземних вод.

Запаси артезіанської води Уманського родовища підземних вод недостатні для сталого забезпечення міста питною водою , до того ж вміст нітратів в воді майже половини свердловин в 2-5 разів перевищує норму, що робить воду непридатною до вживанні . Власні джерела водопостачання можуть задовольнити потребу міста в питній воді лише на 30%.Тому,  в середині 70-х років минулого століття  було прийнято рішення про будівництво водоводу Дніпро – Б.Церква – Умань . Під час реалізації цього проекту  сталася аварія на ЧАЕС і було прийнято рішення обмежитися поверхневим водозабором з р. Рось в районі м. Біла  Церква.  Наразі більш ніж 70 % води  закуповується в ТОВ „ Білоцерківвода”  та після попередньої очистки на Білоцерківських очисних спорудах подається в місто  водогоном Б.Церква-Умань. Водогін , протяжністю 136 км, було збудовано в одну нитку ( без резерву) та здано в експлуатацію в 1989 році.  Термін технічної експлуатації водогону закінчується в 2015 році.

Уманське родовище підземних прісних вод складається з 2-х ділянок, в які   входять 6  водозаборів.

1. Городецька ділянка Уманського родовища підземних вод.

 Це Олександрівський водозабір (6 діючих свердловин потужністю 1584 м3/добу, 5 резервних свердловин потужністю 504 м3/ добу, насосна станція І підйому потужністю 200 м3/ год.)

Городецький водозабір(3 гідроспостережні свердловини потужністю

744 м3/ добу)

Осташівський водозабір (9 гідроспостережнихсвердловинпотужністю

864 м3/ добу, насоснастанція ІІ-гопідйомупотужністю 100 м. куб. за год.

Кельманський водозабір ( 2  діючихсвердловинипотужністю  288  м3/добу  та  3 гідроспостережні свердловинипотужністю662 м3/добу)

Родниківський водозабір (2 гідроспостережнісвердловинипотужністю 816 м3/добу)

 

 

  2. Піківецька ділянка Уманського родовища підземних вод.

       Це Піківецький водозабір (13  діючих  свердловин  потужністю  3168 м3/ добута 11гідроспостережних свердловин потужністю 2232 м3/добу,

 насосна станція , потужністю 500  м3/ год)

Вода Осташівського, Родниківського, Городецького  водозаборів має перевищення  по вмісту нітратів в 2 – 3 рази . Всі свердловини, вода ,яких не відповідає стандартам якості підлягають ліквідаційному тампонажу. В 2007-2008 р. р. був проведений ліквідаційний тампонаж артсвердловин та шахтних колодязів Міщанського ,Гусаківського, Кельманського та Безіменного водозаборів, вода з яких мала підвищений вміст нітратів.

Забруднення водних об’єктів — джерел питного водопостачання за недостатньої ефективності роботи каналізаційних очисних споруд тягне за собою погіршення якості питної води та створює серйозну небезпеку для здоров’я населення, обумовлює високий рівень захворюваності кишковими інфекціями, гепатитом, збільшує ризик впливу на організм людини канцерогенних і мутагенних факторів. Сучасний незадовільний стан водних об’єктів показує, що проблеми у сфері охорони вод від забруднення та виснаження не тільки не знайшли вирішення, а й значно загострилися, особливо в останні роки.

Якість води визначається вмістом в ній різних речовин неорганічного та органічного походження, а також мікроорганізмів.

       Вони впливають на каламутність, колірність, запахи та присмаки, жорсткість та наявність в ній небезпечних для організму людей речовин.

       До цих речовин відносяться нітрати, нітрити, солі важких металів, різні патогенні бактерії, пестициди.

       Ці забруднення є продуктом господарсько-промислової діяльності людей – неорганізовані сміттєзвалища, викиди неочищених промислових стоків в водоймища та на поверхню ґрунту, будівництво розсмоктувальних помийних та асенізаційних ям , бездумного застосування добрив та гербіцидів. При розкладі цих органічних речовин розчини попадають в підземний горизонт та забруднюють його, що негативно впливає на якість питної води.

       Одним з небезпечних показників є перевищення вмісту в питній воді нітратів (більше 51 мг/ дм3).

       При довготривалому споживанні питної води з підвищеним вмістом нітратів, як і харчових продуктів можуть виникнути захворювання, пов’язані з підвищеним вмістом метгемоглобіну у крові. Тому, в нашому місті значну увагу було приділено запобіганню подачі води населенню з підвищеним вмістом нітратів.

 

Комунальне підприємство „Уманьводоканал” обслуговує – 9 водопровідних  насосних станцій загальною проектною потужністю – 40 тис. м3/добу, 14  резервуарів питної води, загальним об’ємом 47,5 тис м3/добу , 400,7  км водопровідних мереж з них 143 км великого діаметру, 26 діючих артсвердловин та 30гідроспостережних, на  обліку підприємства знаходиться 360 водорозбірних колонок, 121 пожгідрант.

Система водовідведення міста налічує  6 каналізаційних насосних станцій потужністю 48 тис.м3/добу, каналізаційні очисні споруди, проектною потужністю 36 тис. м3/добу з повним циклом очистки стоків та обробки осадів, 76, 0 км  каналізаційних колекторів.

      Стан мереж свідчить, що 16 % водопровідних мереж (64 км) використали в 2 рази свій експлуатаційний термін , а взагалі 93 км є ветхими та аварійними. Такий стан трубопроводів призводить до виникнення відчутних витрат води та перебоїв у водопостачанні, 48% каналізаційних мереж мають термін експлуатації більше 25  років, 32% (24 км) є ветхими та аварійними, що  загрожує  виникненню аварійних ситуацій техногенного характеру.

        З погіршенням технічного стану водопровідних систем помітно знижується ефективність їх роботи, зростають нераціональні втрати води, витоки в мережі , погіршуються органолептичні показники якості води, вода набуває додаткового забруднення.

Тарифи на послуги питного водопостачання та водовідведення для населення у переважній більшості населених пунктів не відшкодовують витрат на виробництво, не враховують інвестиційної складової, що обумовлює збитковість функціонування підгалузі в цілому та поступовий її занепад.

Враховуючи те, що вартість електричної енергії є основною складовою собівартості води господарсько-питного призначення, енергозбереження є однією з основних проблем модернізації системи питного водопостачання. Успішне розв’язання цієї проблеми дасть змогу не лише зекономити кошти для інвестування розвитку системи питного водопостачання, а й упорядкувати в подальшому тарифи на питну воду у бік їх зниження.

Проблеми водопостачання населення та якості питної води мають загальнодержавне стратегічне значення і потребують комплексного вирішення.

Розділ III . МЕТА ТА ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

Метою Програми є покращення забезпечення населення м.Уманьцілодобово питною водою нормативної якості в межах науково обґрунтованих нормативів (норм) питного водопостачання; реформування та розвиток водопровідно-каналізаційної мережі, підвищення ефективності та надійності її функціонування; поліпшення на цій основі стану здоров’я населення та оздоровлення соціально-екологічної ситуації в місті та районі; відновлення, охорона та раціональне використання джерел питного водопостачання.

Для досягнення цієї мети необхідне вирішення завдань щодо попередження забруднення джерел питного водопостачання, забезпечення їх відповідності санітарно-епідеміологічним вимогам, підвищення ефективності та надійності функціонування систем водопостачання і водовідведення за рахунок реалізації водоохоронних, технічних, санітарних заходів, удосконалення технологій підготовки води на водоочисних станціях, контролю якості питної води, розвитку систем забору, транспортування питної води та водовідведення, а також розвитку нормативно-правової бази з питань питного водопостачання та водовідведення, господарського механізму водокористування, що стимулює економію питної води, у тому числі за рахунок державної підтримки розвитку та сталого функціонування водопровідно-каналізаційної мережі.

 

Розділ IV НАПРЯМИ ТА ЗАХОДИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 
Виконання Програми здійснюється за такими основними напрямами:

- охорона і раціональне використання джерел питного водопостачання;

- розвиток та реконструкція систем водопостачання та водовідведення;

- забезпечення підприємства питного водопостачання та водовідведення ресурсо- та енергозберігаючими технологіями підготовки питної води та очищення стічних вод відповідним обладнанням та приладами контролю

- освіта, підготовка кадрів виховання та інформування громадськості.

Охорона і раціональне використання джерел питного водопостачання включає:

·        будівництво систем водовідведення в місті, покращення стану зон санітарної охорони джерел водопостачання;

·        благоустрій водоохоронних зон та прибережних захисних смуг водних об’єктів;

·        захист джерел питного водопостачання від шкідливого впливу підприємств, що створюють загрозу забруднення вод;

·        розчищення русел річок і дна водосховищ;

·        укріплення берегів річок і водосховищ;

·        державний моніторинг стану водних об’єктів, вода яких використовується для питного водопостачання.

У результаті здійснення цих заходів, а також заходів, передбачених  іншими загальнодержавними та цільовими програмами, зменшиться потрапляння забруднюючих речовин у водні об’єкти — джерела питного водопостачання.

Серед заходів, що дають змогу значно поліпшити якість питного водопостачання, суттєве значення мають заходи щодо покращення стану зон санітарної охорони джерел питного водопостачання, які включають: здійснення робіт з попередження міграції забруднюючих речовин у другому і третьому поясах зон санітарної охорони; винесення за межі другої зони санітарної охорони особливо небезпечних забруднювачів — звалищ, полігонів твердих побутових відходів.

Впровадження  технологій щодо раціонального використання та економії питної води передбачає  встановлення оптимальних за параметрами насосів, гідравлічних розрахунків для оптимізації тиску у водоводах і водопровідних мережах, удосконалення систем контролю та обліку за використанням питної води, модернізацію енергетичного господарства водопровідних споруд.

Здійснення зазначених заходів дозволить забезпечити зниження споживання питної води, витрат на експлуатацію систем водопостачання та водовідведення, зменшити забруднення водних об’єктів за рахунок кращого очищення стічних вод при незмінній потужності очисних споруд, скоротити капітальні вкладення на будівництво головних споруд водопровідних мереж та питому вагу водоспоживання в житлово-комунальному господарстві.

Удосконалення водозаборів з поверхневих і підземних джерел питного водопостачання та технологій підготовки питної води передбачає:

·        створення та впровадження удосконалених конструкцій водоприймаючих споруд і пристроїв з метою підвищення ефективності роботи водозаборів з поверхневих джерел питного водопостачання та зменшення негативного впливу водозаборів на біорізноманіття водних об’єктів;

·        здійснення робіт із вдосконалення конструкцій водозабірних свердловин, підйомного обладнання, контрольно-вимірювальної апаратури;

·        вдосконалення методів і засобів фізико-хімічного та біологічного очищення води шляхом використання процесів ультрафільтрації, інтенсифікації реагентної обробки з використанням сучасних високоефективних коагулянтів, флокулянтів, флотореагентів, дозволених до використання органами виконавчої влади з питань охорони здоров’я;

·        розробку комплексу заходів щодо захисту підземних вод від виснаження та забруднення.

Розвиток і реконструкція систем питного водопостачання та водовідведення передбачає:

·        будівництво та реконструкцію водопровідних споруд;

·        реконструкцію систем водопостачання житлових будинків;

·        реконструкцію та технічне переоснащення водоочисних станцій;

·        будівництво та реконструкцію споруд з очищення стічних вод;

·        запобігання аваріям на підприємствах питного водопостачання та водовідведення.

Особлива увага повинна приділятися розширенню використання підземних вод. Це викликане необхідністю забезпечення резервним водопостачанням міста на випадок надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Реконструкція та технічне переоснащення водопровідних насосних станцій проводитиметься на основі нових сучасних технологій підготовки питної води.

Реконструкцію споруд з очищення стічних вод передбачено з метою підвищення ефективності роботи очисних споруд міста та запобігання надходження забруднюючих речовин у водні об”єкти.

Завдання Програми можуть бути виконані за умови реалізації взаємопов’язаних заходів інших програм.

Надання фінансової підтримки з бюджетів усіх рівнів для забезпечення цілодобового водопостачання.

Розділ V.  ОСВІТА, ПІДГОТОВКА КАДРІВ, ІНФОРМУВАННЯ ТА УЧАСТЬ ГРОМАДСЬКОСТІ У РОЗВ’ЯЗАННІ ПРОБЛЕМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАСЕЛЕННЯ ПИТНОЮ ВОДОЮ

З метою сприяння розвитку системи екологічної освіти, виховання, інформування населення, підготовки професійних кадрів і формування екологічної свідомості і культури спеціалістів підприємства питного водопостачання та водовідведення, для ефективного виконання пріоритетних напрямів реалізації Програми передбачається:

·        перепідготовка і підвищення кваліфікації фахівців сфери управління водопровідно-каналізаційними мережами;

·        підготовка і підвищення кваліфікації фахівців контрольно-вимірювальних лабораторій;

·        залучення громадських організацій до участі у заходах, передбачених  Програмою;

·        підготовка і періодична публікація доповідей керівників підприємств  надання послуг з водопостачання та водовідведення  та контролюючих органязацій  про якість води та стан питного водопостачання в Україні та зокрема в м. Умань;

·        підтримка природоохоронних акцій щодо захисту і збереження джерел питного водопостачання на державному та місцевому рівнях.

Розділ VI.  ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Фінансування Програми здійснюється за рахунок:

-  коштів Державного бюджету України;

- коштів місцевого бюджету (з урахуванням заходів, які фінансуються у рамках державних, регіональних та галузевих програм і проектів, що реалізуються),а також відшкодування різниці між розміром ціни ( тарифу) на водопостачання та водовідведення, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування , та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво ( надання);

- коштів підприємства питного водопостачання та водовідведення відповідно до програм розвитку, затверджених органами місцевого самоврядування в порядку, встановленому законом;

- інших джерел надходження, у тому числі зовнішніх і внутрішніх запозичень, грантів міжнародних організацій, коштів міжнародних програм, благодійних внесків тощо.

Кошти Державного бюджету України можуть використовуватися на державну підтримку таких заходів:

·        реконструкція та будівництво унікальних систем водопостачання та водовідведення  в м. Умань;

·        реконструкція та будівництво  систем питного водопостачання, які потребують значних капітальних вкладень (міжрегіональні групові водопроводи, станції з очищення води);

·        будівництво підприємств з виготовлення споруд і установок питного водопостачання та водовідведення в контейнерному чи блочному виконанні;

·        роботи з поліпшення стану водних об’єктів — джерел питного водопостачання;

·        попередження аварій та запобігання техногенним катастрофам у житлово-комунальному господарстві;

·        здійснення досліджень та розробок з визначення технічних умов, регламентів, методів експлуатації обладнання в системах питного водопостачання;

·        виробництво вітчизняних вимірювальних приладів з контролю якості води і оснащення ними лабораторій;

·        підготовка та оприлюднення Національної доповіді про якість води та стан питного водопостачання в Україні;

·        вдосконалення нормативно-правової бази і науково-технічного забезпечення з питань питного водопостачання та водовідведення;

·        методичне, метрологічне та аналітичне забезпечення впровадження державних стандартів у сфері питної води та питного водопостачання.

·        забезпечення цілодобового водопостачання.

Реконструкція і будівництво системи питного водопостачання та водовідведення здійснюється за рахунок субвенції з Державного бюджету України місцевим бюджетам на виконання заходів з попередження аварій та запобігання техногенним катастрофам у житлово-комунальному господарстві у разі їх передбачення в Державному бюджеті України на відповідний рік, а також коштів місцевих бюджетів та підприємств на умовах співфінансування.

Головними розпорядниками бюджетних коштів з виконання заходів Програми є:

на державному рівні — центральний орган виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства;

на регіональному рівні — обласна державна адміністрація і міська рада.

Розділ УІІ. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ

Контроль за виконанням  Програми здійснюють  виконавчий комітет міської ради, обласна державна адміністрація , міжвідомча комісія з реалізації Загальнодержавної програми “Питна вода України” в межах повноважень, визначених законом.

Громадський контроль за ходом реалізації Програми здійснюється відповідно до законів України “Про питну воду та питне водопостачання” та “Про охорону навколишнього природного середовища”.

Контроль за використанням коштів, спрямованих на забезпечення виконання Програми, здійснюється відповідно до закону.

Розділ УІІІ.  ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Виконання Програми дасть можливість забезпечити:

·        реалізацію державної політики у сфері питної води та питного водопостачання;

·        підвищення рівня якості послуг, що надаються населенню з питного водопостачання та водовідведення;

·        забезпечення населення м.Умань , підприємств, установ та організацій міста  питною водою нормативної якості в межах науково обґрунтованих нормативів питного водопостачання;

·        поліпшення санітарно-епідемічної ситуації щодо забезпечення питною водою та зниження на цій основі захворюваності населення;

·        охорону і раціональне використання джерел питного водопостачання та поступове їх відновлення;

·        впровадження на підприємстві питного водопостачання та водовідведення сучасних технологій, матеріалів, реагентів, обладнання тощо;

·        підвищення ефективності функціонування підприємства питного водопостачання та водовідведення;

·        зниження витрат матеріальних і енергетичних ресурсів у процесі питного водопостачання та водовідведення;

·        оптимальне співвідношення рівня витрат на оплату послуг питного водопостачання та доходів населення.

·        забезпечення цілодобового водопостачання.

                                                                                                       
Додаток 1


Основні завдання  та заходи , спрямовані  на  реалізацію

загальнодержавної програми „Питна вода України” на 2006-2020 роки

( ІІ- ІІІ етапи Програми 2011-2020 роки) в м. Умані

 

 



п\

п

 

 

 

Завдання

 

 

 

 

Зміст заходу з найменуванням об’єкту

 

 

 

Орієнтовні обсяги

фінансування

тис.грн.

 

Термін

 виконання

 

роки

 

 

 

 

 

 

Виконавці

 

 

 

 

Очікуваний

 результат

 

 

Загальний обсяг

фінансування

 

 

Джерела фінансування

Державний бюджет

Місцевийбюджет

 

Кошти підприємств та інші джереджерела фінансування

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Охорона і

раціональне

використання

 джерел питного водопостачання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зменшення надходження забруднюючих речовин у водні об’єкти :

- проведення робіт з вивчення причин нітратного  забруднення підземних вод та виконання заходів щодо їх попередження;

- реконструкція каналізаційних очисних споруд

( очищення біоставків , відновлення роботи цеху механічного зневоднення осаду та камери дегельмінтизації)

- санація самоточних та напірних колекторів (10 км);

- реконструкція каналізаційного колектору на вул. Урицького;

- проектування та будівництво каналізаційної мережі в районах приватної забудови;

- укріплення дамби Олександрівського водосховища;

-розчищення вододжерелОлександрівського яру

- реконструкція водозабірної башніОлександрівського водосховища з становленням рибзахисту ;

- будівництво зливової станції рідких нечистот

- будівництво сміттєпереробного заводу

 

8350

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4175

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3340

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

835

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011-2012

 

 

2012-2015

 

 

2011-2020

2011-2015

 

2011-2014

 

2011-2020

2011-2014

2011-2013

2011-2013

 

2012-2013

2013-2016

 

 

Виконком  міської ради

КП „Уманьводоканал”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виконком  міської ради

КП „Комунальник”

Попередження забруднення водних ресурсів

Відновлення запасів води

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

Забезпечення підприємств питного водопостачання  та водовідведення ресурсо- та енергозберігаючими технологіями підготовки питної води, очищення стічних вод, відповідним обладнанням та приладами контролю

Впровадження технологій щодо раціональноговикористання та економії питної води, у тому числі:

- придбання приладів для пошуку прихованих витоків питної води

-  впровадження новітніх технологій очищення та знезараження  води в м. Б. Церква та фторування води в м.Умань

-  обладнання ВНС 4-го підйому системою механічного доочищення питної води

- реконструкція і технічне переозброєння водопровідних насосних станцій – 5 шт.

- встановлення частотного регулювання на підвищувальних насосних станціях – 5 шт.

- оснащення інженерних вводів багатоквартирних будинків засобами обліку споживання води

- розробка схеми оптимізації водозабезпечення м.Умань;

- поліпшення матеріально-технічної бази лабораторій КП „Уманьводоканал”, оснащення лабораторії приладами для визначення тригалометанів, солей важких металів, проведення гельмінтологічних досліджень.

Забезпечення  цілодобового водопостачання

м.Умані

- розширення та реконструкція діючих водозаборів – 3 шт.

- закінчення будівництва майданчика ГПВ в м. Б. Церква

- капітальний ремонт водогону Б.Церква-Умань

- проектування та будівництво водоводу з р. Синюха для водозабезпеченням.Умань

- Встановлення кулерів питної води в ЗОШ та дитячих шкільних закладах

 

 

325850

 

260000

 

60230

 

4940

 

 

 

2011р

 

2011-2015

 

 

 

2011-2013

 

 

2011-2015

 

 

 

2011-2015

 

2011

 

2011-2012

 

 

 

 

 

2011-2020

 

2011-2015

 

2013-2020

2012-2016

 

2011

 

 

Виконком  міської ради

КП „Уманьводоканал”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міський відділ освіти

 

Зменшення

 втрат питної

 води

Покращення

якості питної

води

Збільшення

обсягів  реа-

лізації води.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

Розвиток та реконструкція систем водопостачання та водовідведення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Будівництво та реконструкція    водозаборів з поверхневих і підземних джерел впровадження технологій підготовки  питної води

- кільцювання міських водомереж   на  вул. І. Гонти, Карпінського ,Челюскінців.

- реконструкція міських водомереж водопостачання – 12 км

- відновлення дебіту існуючих артезіанських свердловин - 10 шт.

- переключення підприємств, установ, організацій, відомчих та приватних будинків до мереж комунального водопроводу

- підключення додаткових споживачів до водогону з м. Б. Церква

- ліквідація підвищувальної насосної станції „КЕЧ” за рахунок реконструкції водомереж.

- заміна аварійних дільниць водопроводів (30 км)

- оптимізація роботи мереж водопостачання

- відновлення дебіту існуючих свердловин;

- підключення до комунального водогону абонентів відомчого водогону

- розробка проектів та винесення в натуру ЗСО артсвердловин, ВНС

- облаштування локальних очисних споруд в

садибній забудові

 

 

-  проектування та будівництво мереж водопостачання та  водовідведення  мікрорайону  вул. Заводська, Вербна, мікрорайону Східний

 

-  проектування та будівництво мереж водовідведення району  „ Нова Умань”

- проектування та будівництво напірного каналізаційного колектора від КНС по вул.Челюскінців  до КНС №1 по Ленінградському шосе

 

 

 

21130

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11065

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8052

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011-2020

 

2011-2020

 

2011-2015

 

2011-2020

 

 

2011-2020

 

2011-2012

 

2011-2020

2011-2015

2012-2015

Постійно

2012

 

 

Постійно

 

 

 

2011-2015

 

 

 

2012-2015

 

2013-2015

 

Виконком  міської ради

КП „Уманьводоканал”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ житлового господарства,

Власники будинків,

ДЗ „УманськаміськСЕС”

 

Виконком  міської ради,  КП „Уманьводоканал”

 

Виконком  міської ради,  КП „Уманьводоканал”,МБФ ім.РабіНахмана

 

Розширення водомереж та водозаборів Збільшення

обсягів

реалізації

води.

Покращень-

няводопостачання міста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

 

Освіта, підготовка кадрів виховання та інформування громадськості

 

 

- перепідготовка і підвищення кваліфікації фахівців сфери водопровідно-каналізаційного господарства проведення атестацій.

- підготовка та періодична публікація доповіді про якість води та агітація населення щодо ощадливого водокористування

 

 

 

60

 

 

-

 

 

 

-

 

 

60

 

 

Постійно

 

Виконком  міської ради

КП „Уманьводоканал”

 

 

Підвищення

рівня

кваліфікації персоналу

Роз’яснюва-

льна робота

 серед

 населення

 міста

 з питань збереження

 водних ресурсів 

 

Примітка: обсяги фінансування визначені орієнтовно в цінах 2010 року.

 


План  впровадження енергозберігаючих заходів  в рамках
міської програми „Вода питна на 2011 – 2020 роки
 

 

№п/п

 

Назва заходу з

енергоефективності

 

 

 

 

Місце впровадження

 

 

 Термін виконання

 

 

Загальний обсяг фінансування , тис.грн.

( орієнтовно в цінах 2010 р.)

1.Реконструкція та технічне переозброєння водопровідних насосних станцій

1.1

Заміна насосних агрегатів №1,№2, типу Д 800 / 57 потужністю 200 кВт  на комплект двох насосних агрегатів типу NL 150/400-75-4-12  потужністю 55 кВт кожний

Уманський р-н с.Родниківка, ВНС ІУ-го підйому

2011р.

390

1.2

Заміна насосних агрегатів №1, №2, типу 6 НДВ  з електродвигуном потужністю 75 кВт  на комплект двох насосних агрегатів типу NЗП 300-450-160/4  потужністю 55 кВт кожний.

М.Умань

ВНС ІІ –го підйому

2011р.

230

1.3

Заміна насосних агрегатів №1, №2, типу 6 НДВ  з електродвигуном потужністю 75 кВт  на комплект двох насосних агрегатів типу NL150|400-75-4-12  потужністю 55 кВт кожний.

Уманський р-н  с.Піківець

ВНС „Піківець”

2011 р.

230

1.4

Ліквідація підвищувальної насосної станції КЕЧ за рахунок реконструкції водомереж

м.Умань ВНС КЕЧ

2011 р.

50

1.5

Встановлення частотного регулювання ВНС 12-а квартал

м. Умань ВНС 12-а квартал

2011 р.

50

1.6

Придбання переносного витратоміра для визначення прихованих втрат води та комерційних втрат в розподільчій мережі

м.Умань

2011 р.

70

2.Оптимізація роботи мереж водопостачання

2.1

Встановлення регуляторів тиску води в міській розподільчій мережі

м.Умань

2011 р.

100

3.Реконструкція каналізаційних очисних споруд

3.1

 

Встановлення частотного регулювання потужністю 250 кВт на повітродувку КОС

Уманський р-н с.Собківка,КОС

 

 

2011 р

 

300

3.2

Заміна центрифуг блоку механічного зневоднення осаду

на КОС „Собківка”

Уманський р-н с.Собківка,КОС

 

2011 р.

1500

 

Всього

 

 

2920

               

Директор КП „ Уманьводоканал”                                                 С.О.Марков

Прочитано 2653 разів