П'ятниця, 23 жовтня 2015 13:58

16 жовтня 2015 року № 2.10-77/6 - Про затвердження Правил регулювання земельних відносин, пов’язаних з наданням громадянам у користування або у власність земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку

 

 

a gerb

 

уманська міська рада

VІ СКЛИКАННЯ

   77 СЕСІЯ

РІШЕННЯ

16 жовтня 2015 року № 2.10-77/6

Про  затвердження Правил регулювання земельних відносин,

пов’язаних з наданням громадянам у користування або у власність

земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку,

господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального

дачного будівництва у м. Умань

            Відповідно до пункту 34 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,статей 12, 110, 111, 116, 118, 121-126, 127, 128, 134, 142, 143 Земельного кодексу України, Закону України «Про оренду землі», з метою встановлення єдиного порядку врегулювання земельних відносин, пов’язаних із набуттям громадянами права на земельні ділянки на території м. Умань,

міська рада ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Правила регулювання земельних відносин, пов’язаних з наданням громадянам у користування або у власність земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва у м. Умань (далі - Правила) згідно з додатком  1.

2. Затвердити форму заяви про облік громадян для  отримання земельної ділянки  згідно з додатком 2.

3. Утворити та затвердити Положення та склад комісії з розгляду питань постановки на облік для отримання земельної ділянки  громадян згідно з додатками 3,4.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Клочка С.Л. і постійну комісію з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (Подольський А.І.).

 В.о. міського голови,

секретар міської ради                                                          О.В.Цебрій

Додаток 1

до рішення міської ради

16 жовтня 2015р. № 2.10-77/6

                                   Правила регулювання земельних відносин, пов’язаних з наданням громадянам у користування або у власність                                        земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва у м. Умань

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Регулювання земельних відносин – діяльність Уманської міської ради та її виконавчих органів, спрямована на створення, відповідно до законодавства України, нормативно-правової основи користування та розпорядження землями територіальної громади м. Умань (нормативне регулювання), а також практична діяльність уповноважених органів щодо реалізації положень законодавства України та нормативно-правових актів Уманської міської ради в цій сфері (індивідуальне регулювання).

2. Регулювання земельних відносин у м. Умань здійснюється з метою забезпечення доцільного та ефективного використання і розпорядження землями територіальної громади м. Умань, а також задоволення потреб територіальної громади міста та її окремих членів у земельних ділянках для їх цільового використання відповідно до законодавства України.

3. Регулювання земельних відносин у м. Умань здійснюється з дотриманням принципів законності, ефективності користування та розпорядження земельними ділянками, врахування громадських та приватних інтересів, забезпечення цільового використання земельних ділянок, прозорості процедур безоплатного надання земельних ділянок у власність, передачі в оренду, рівності доступу до земельних ресурсів усіх членів територіальної громади м.Умань тощо.

4. Законність в регулюванні земельних відносин полягає у дотриманні всіма учасниками цих відносин вимог Конституції та  актів земельного законодавства України, а також нормативно-правових актів, прийнятих уповноваженими органами на їх виконання.

5. Розпорядження землями територіальної громади м. Умань не повинно послаблювати економічних основ місцевого самоврядування.

6. Врахування громадських інтересів полягає у визначенні потреби територіальної громади в територіях, необхідних для розташування, утримання об’єктів житлово-комунального господарства, соціальної, інженерно-транспортної інфраструктури, вирішення інших завдань сталого розвитку    м. Умань.

7. Врахування приватних інтересів полягає у забезпеченні фізичним та юридичним особам рівних можливостей набуття у власність або у користування земельних ділянок, захисту майнових прав, а також безпечного функціонування об’єктів нерухомості.

8. Правила  надання земельних ділянок стосуються виключно вільних від забудови  земельних ділянок.

 9.Дія цих Правил не розповсюджується напроведення приватизації земельних ділянок, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, на яких розташовані житлові будинки, що належать громадянам на правах власності, для ведення садівництва в межах садівничих товариств.

10. Виділення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва, будівництва індивідуальних гаражів проводиться в місті на територіях, визначених для цієї мети,  згідно генерального плану забудови міста, детального плану забудови території із земель територіальної громади м. Умань.

11. Земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, виділяються також у вибірковому порядку для впорядкування існуючої забудови.Відчуження для цих потреб земельних ділянок від попередніх землекористувачів проводиться  за їх згоди або у встановленому законодавством порядку.

12.Право на одержання у власність земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва мають громадяни України одноразово у межах норм, передбачених статею 121 Земельного кодексу України.

13,Безоплатне надання земельних ділянок із земель комунальної власності у межах норм безоплатної приватизації для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва здійснюється не більше одного разу для кожного виду використання.

14,Право на одержання у власність земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд мають громадяни:

-  які погодилися укласти договір про обмеження права на земельну ділянку, (крім  осіб, які мають право на пільгове одержання земельної ділянки);

- які не використали право на безоплатну приватизацію земельної ділянки в межах норм безоплатної приватизації.

       Право на одержання у власність земельної ділянки для ведення садівництва чи індивідуального дачного будівництва мають громадяни:

- які не мають у власності  нерухомості (садового чи дачного будинку  чи їх частини);

- які не  мають у власності земельної ділянки за цим цільовим призначенням;

- які не використали право на безоплатну приватизацію земельної ділянки в межах норм безоплатної приватизації.

15.В  подачі  заяви про постановку на облік для отримання земельної ділянки в приватну власність  у громадянина з’ясуються обмеження, визначені пунктом 14 Правил. Такий громадянин має право бути поставлений на облік для отримання земельної ділянки за рішенням Комісії виключно на умовах оренди.

16.Земельні ділянки розподіляються виключно між черговиками зі списків,  в такому порядку: 2 - для черговиків загального списку; 1- для черговиків, які мають пільги.

17. В окремих  випадках,  Уманська міська рада,   має право  приймати  рішення  про резервування земельних ділянок  окремим категоріям громадян. Виділення зарезервованих земельних ділянок,  здійснюється без врахування пункту 16 Правил, особам, які  перебувають на обліку.

18.Як виняток, взяти на облік  для отримання земельної ділянки, громадян, учасників антитерористичної операції, одного із членів сім’ї загиблого учасника антитерористичної операції  за раніше поданими заявами (про надання дозволу на розробку проекту землеустрою для отримання земельної ділянки за цільовим призначенням для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд), в порядку черговості поданих заяв, при  дотриманні вимог та наявності усіх підстав визначених у пунктах 1.12 (у разі бажання отримати земельну ділянку в приватну власність), 2.1., 2.9.7 цих Правил.

19.Надання громадянам земельних ділянок у порядку безоплатної  приватизації  чи в оренду для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва (далі - земельна ділянка) на території міста Умань здійснюється у порядку черговості, лише громадянам, які перебувають на обліку.

 2.ПОРЯДОК ПРИЙНЯТТЯ ЗАЯВ

 1. Право на подачу заяви  мають  фізичні особи, які зареєстровані для проживання у м. Умань (підтверджується відміткою про реєстрацію в паспорті).

2. Для включення до  списку громадян на одержання земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва громадяни подають заяву до міської ради  згідно зразка (додаток 2).

В заяві може вказуватись бажане місце розташування та площа земельної ділянки, інформація про бажання отримати земельну ділянку у власність чи у користування на умовах оренди.

 До заяви додаються:

1) копія документа, що посвідчує особу  та місце її реєстрації;

2) копія реєстраційної облікової  картки платника податків (ідентифікаційний код)

3) довідка (витяг)  про наявність чи відсутність права на безоплатну приватизацію в межах норм безоплатної приватизації  за відповідним цільовим призначенням (при подачі заяви щодо постановки на облік для отримання земельної ділянки в приватну власність);

4) документи, що посвідчують право громадян бути визнаними такими, які мають пільгове  право на отримання земельної ділянки. Для учасників антитерористичної операції, копію документу, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення. Для членів сім’ї загиблого військовослужбовця, який брав безпосередньо участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, копію документу, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення та копії документів, що підтверджують родинні стосунки  із  загиблим військовослужбовцем.

       Цей перелік документів є вичерпним.

3. Заява подається  до Уманської міської ради. Заявник має право подати заяву лише на одну земельну ділянку з відповідним цільовим призначенням для безоплатного надання у власність чи у користування.

4. При подачі заяви має бути відображено  особистим  власноручним написом заявника  згода на укладання договору про обмеження права на земельну ділянку чи відмова від укладання договору на обмеження права на земельну ділянку.

6. У разі згоди заявника на укладання договору про обмеження права на земельну ділянку, він власноручно робить на заяві напис: “Укласти договір про обмеження права на земельну ділянку погоджуюсь”, ставить особистий підпис і дату.

7. У разі відмови заявника надати згоду на укладання договору про обмеження права на земельну ділянку, він власноручно робить на заяві запис: “Укласти договір про обмеження права на земельну ділянку не погоджуюсь”, ставить особистий підпис і дату.

8. Заява з вище переліченими  документами реєструється відповідно до вимог чинного законодавства та після резолюції  міського голови  передається до відділу з питань земельних відносин  міської ради.

9. Право на пільгове одержання земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва мають:

1) громадяни України, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до I, ІI категорії;

2) сім'ї, які мають 3 і більше дітей;

3) особи, які проживають у гуртожитках;

4) одинокі матері;

5) діти сироти (при умові відсутності житла);

6)  громадяни - інваліди І та II групи;

7) громадяни, ветерани війни,  які мають статус  учасника бойових дій, інваліда війни, учасника війни, згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії  їх соціального захисту», а також особи,  які брали безпосередньо участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення та які отримали статус учасника бойових дій і на час мобілізації були зареєстровані в м. Умань та особи, які підпадають під дію Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», зокрема члени сім’ї загиблого військовослужбовця, який брав безпосередньо участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення та який на час мобілізації був зареєстрований в м. Умань.

3. ПОРЯДОК РОЗГЛЯДУ ЗАЯВ ТА ПОСТАНОВКА НА ОБЛІК ГРОМАДЯН

1. Зареєстрована заява разом з поданими документами, відділом з питань земельних відносин передається на розгляд комісії з розгляду питань постановки на облік для отримання земельної ділянки  громадян (далі-Комісія).

2. За результатами розгляду заяви, приймається рішення Комісії про постановку чи відмову в постановці на облік  з врахуванням  порядку черговості поданої заяви, яка  визначається за днем подання відповідної заяви та документів.

3. Громадянин вважається взятим на облік для отримання земельної ділянки,   з дати прийняття рішення Комісією.

4. Громадянин, взятий на облік для отримання земельної ділянки, включається до списку осіб, які бажають отримати земельну ділянку (далі-список).

5. Списки осіб веде відділ з питань земельних відносин Уманської міської ради.

6.  Земельні ділянки розподіляються  виключно між особами, які перебувають на обліку.

7. На підставі  рішення Комісії, відділ  з питань земельних відносин Уманської міської ради,  здійснює постановку на облік з вказівкою  номера черговості чи відмову у постановці на облік  для  отримання земельної ділянки, про що повідомляє заявника.

8. Переуступка місця черговості реєстрації на отримання земельної ділянки у власність чи у користування іншій особі не допускається, крім випадків смерті громадянина,  який  перебував на обліку, в разі виявлення  бажання одним із членів його сім’ї отримати обліковий номер померлого заявника, за умови подачі відповідної  заяви  з документами.

9. Фізична особа може відкликати свою заяву, повідомивши про це письмово міську раду.

10. Одна і та ж фізична особа не може бути   взята на облік двічі за одним і тим же цільовим призначенням земельної ділянки. 

11. За наявності вільних земельних ділянок Уманська міська рада надсилає  повідомлення до громадян, які можуть бути претендентами на отримання ділянки і перебувають на обліку.  В повідомленні зазначається орієнтовний розмір земельної ділянки та її адреса. Повідомлення надсилаються в порядку реєстрації громадян на обліку. Претендент подає заяву  про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки до Уманської міської ради із зазначенням порядкового номеру  та дати  постановки на облік.

12. Після надходження заяви від фізичної особи про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із зазначенням порядкового номеру  та дати постановки на облік, готується проект рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою  на земельну ділянку, за цільовим призначенням, на якому громадянин перебуває на обліку.

13. Продовження терміну дії дозволу не допускається.

14. Контроль за станом обліку здійснюється Уманською міською радою.

15.Громадяни,які не бажають отримувати запропоновану земельну ділянку,мають право відмовитись від неї шляхом подання відповідної заяви на ім"я міського голови. У цьому випадку громадянин не знімається з обліку. Відмова може  бути прийнята не більше 2 разів.

16. Особи, яким виділена земельна ділянка для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, у разі перебування на квартирному обліку, рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради підлягають зняттю з  квартирного обліку.

 4. ПІДСТАВИ  ТА ВІДМОВИ У ПОСТАНОВЦІ

    НА ОБЛІК  ТА ЗНЯТТЯ З ОБЛІКУ  ДЛЯ ОТРИМАННЯ

    ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ  

Підставами  для відмови в постановці на облік  для отримання земельної  ділянки  в приватну власність для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд є:

1.Громадянин вже отримав земельну ділянку за тим цільовим призначенням, з якого перебував на обліку.

 2.Громадянин відмовився надати згоду на укладання договору про обмеження права на земельну ділянку, в даному випадку громадянин може отримати земельну ділянку,виключно на умовах оренди (крім осіб, які мають право на пільгове одержання земельної ділянки),

 3. Заява подана особою, не уповноваженою діяти від імені заявника.

  4. Некомплектність  поданих документів.

Цей перелік є вичерпним.  

 Підставами  для відмови в постановці на облік  для отримання земельної  ділянки  в приватну власність для ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва є:

1.Громадянин вже отримав земельну ділянку за тим цільовим призначенням, з якого перебував на обліку.

 2. Заява подана особою, не уповноваженою діяти від імені заявника.

  4. Некомплектність  поданих документів.

Цей перелік є вичерпним.  

 Підставами  для зняття  з обліку  для отримання земельної  ділянки є:

1.Громадянин вже отримав земельну ділянку за тим цільовим призначенням, з якого перебував на обліку.

2.Громадянин подав заяву про добровільну відмову від виділення земельної ділянки.

3.Громадянину  вже надано дозвіл на розробку проекту землеустрою.

4.Комісією  виявлено недостовірність даних в поданих документах.

Цей перелік  є вичерпним.

    

            5. ПОРЯДОК БЕЗОПЛАТНОГО НАДАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК У ВЛАСНІСТЬ У МЕЖАХ НОРМ ПРИВАТИЗАЦІЇ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА І               ОБСЛУГОВУВАННЯ ЖИЛОГО БУДИНКУ, ГОСПОДАРСЬКИХ БУДІВЕЛЬ І СПОРУД, ВЕДЕННЯ САДІВНИЦТВА, ІНДИВІДУАЛЬНОГО ДАЧНОГО БУДІВНИЦТВА

 1. Безоплатне надання земельних ділянок із земель комунальної власності у межах норм безоплатної приватизації для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва, будівництва здійснюється не більше одного разу  за кожним видом використання.

2.Обов’язковою умовою надання Уманською міською радою згоди на безоплатне надання земельних ділянок у власність та дозволу на розробку проектів їх відведення є згода громадянина, який звернувся з відповідною заявою (далі – заявник) щодо укладення договору про обмеження права на земельну ділянку відповідно до статті 111 Земельного кодексу України (додаток 1) (крім  осіб, які мають право на пільгове одержання земельної ділянки). 

 3. Обмеження права на земельну ділянку здійснюється шляхом встановлення у відповідному договорі :

а) заборони на продаж або інше відчуження земельної ділянки, а також передачу її в оренду до завершення будівництва відповідно до цільового призначення, але не більше ніж на 5 років з дня отримання документа, який підтверджує реєстрацію права власності на земельну ділянку;

б) умови розпочати забудову або освоєння земельної ділянки відповідно до цільового призначення протягом одного року з дня отримання документа, який підтверджує реєстрацію права власності на земельну ділянку.

4. У разі виникнення виняткових обставин обмеження права на земельну ділянку може бути знято або змінено окремим рішенням Уманської міської ради.

5. Недотримання умов договору стосовно обмеження права на земельну ділянку вважається використання земельної ділянки не за цільовим призначенням і є підставою для примусового припинення права на земельну ділянку відповідно до статті 143 Земельного кодексу України.

6. Місце розташування земельних ділянок, призначених для безоплатного надання у межах норм безоплатної приватизації для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва, визначається Уманською міською радою. 

7. Земельні ділянки, повернуті у комунальну власність унаслідок добровільної відмови від права власності відповідно до статті 142 Земельного кодексу України або право на які примусово припинене відповідно до статті 143 Земельного кодексу України, можуть бути безоплатно надані іншим громадянам у власність чи користування на підставі цих Правил або виставлені на продаж.

8. Фізичні особи, які скористались правом безоплатного отримання земельної ділянки за відповідним  цільовим призначенням не мають право на відведення земельних ділянок на умовах безоплатної передачі земельних ділянок.

9. Уманська міська рада розглядає, відповідно до чинного законодавства, питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок і приймає відповідне рішення.

10. На підставі рішення Уманської міської ради про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, заявник замовляє в порядку, встановленому чинним законодавством, проект землеустрою щодо відведення відповідної земельної ділянки.

11. Розроблений проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки погоджується уповноваженими органами відповідно до чинного законодавства.

12. Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки разом із документами, що засвідчують його погодження відповідно до чинного законодавства, подається до Уманської міської ради.

13. Після надання до Уманської міської ради всіх документів, необхідних для прийняття рішення про безоплатне надання відповідної земельної ділянки (земельних ділянок) у власність, заявнику пропонується прибути до цього органу для укладання договору про обмеження права на земельну ділянку.

14. Договір про обмеження права на земельну ділянку укладається в письмовій формі і підписується заявником.

15. На підставі рішення Уманської міської ради про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, розробленого та погодженого проекту землеустрою, а також договору про обмеження права на земельну ділянку підписаного заявником, відділ з питань земельних відносин Уманської міської ради готує  проект рішення Уманської міської ради про безоплатне надання відповідної земельної ділянки (земельних ділянок) у власність.

16. У проекті рішення обов’язково зазначається, що безоплатне надання відповідної земельної ділянки (земельних ділянок) у власність здійснюється за умов обов’язкового укладання договору про обмеження права на земельну ділянку між Уманською міською радою та заявником.

17. Уманська міська рада розглядає, відповідно до чинного законодавства, питання про безоплатне надання земельної ділянки у власність і приймає відповідне рішення.

18. Оформлення права власності на земельну ділянку здійснюється шляхом оформлення та реєстрації права власності на земельну ділянку відповідно до чинного законодавства.

19. Договір про обмеження права на земельну ділянку з боку Уманської міської ради підписується уповноваженою особою.

20. Після підписання договору про обмеження права на земельну ділянку, один екземпляр цього договору передається заявнику, другий зберігається у відділі з питань земельних відносин Уманської  міської ради, третій в органі, що здійснив реєстрацію цього договору.

6. РЕГУЛЮВАННЯ ОРЕНДНИХ ВІДНОСИН

1. Надання земельних ділянок у тимчасове оплатне користування – оренду, здійснюється на підставі рішення Уманської міської ради про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її в оренду, шляхом укладення договору оренди земельної ділянки.

2. Дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки надається Уманською  міською радою за умови того, що  освоєння земельної ділянки за цільовим призначенням не буде порушувати права або завдавати шкоди законним інтересам осіб, які проживають або здійснюють на законних підставах господарську чи іншу діяльність на суміжних земельних ділянках (не може вважатись порушенням прав або завданням шкоди законним інтересам осіб виникнення або зміна конкурентних відносин, що відбувається внаслідок освоєння земельної ділянки за цільовим призначенням).

3. Підставами відмови у наданні земельної ділянки в оренду є:

а) невідповідність розміру земельної ділянки, стосовно якої Уманською міською радою дано дозвіл на розробку проекту відведення, розміру земельної ділянки на яку розроблено проект відведення;

б) відсутність передбачених законодавством погоджень або порушення порядку погодження проекту відведення земельної ділянки;

в) виявлення до моменту розгляду Уманською міською радою питання про надання земельної ділянки в оренду обставин, які унеможливлюють надання земельної ділянки в оренду, зокрема у випадках, коли освоєння земельної ділянки розпочато до прийняття Уманською міською радою рішення про затвердження проекту відведення земельної ділянки та надання її в оренду.

4. Уманською міською радою при наданні згоди на передачу в оренду земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва та дозволу на розробку проектів землеустрою щодо їх відведення, встановлюються обмеження права на земельну ділянку відповідно до статті 111 Земельного кодексу України.

5. Обмеження права на земельну ділянку, що передається в оренду, здійснюється шляхом встановлення в договорі оренди:

а) умови розпочати забудову або освоєння земельної ділянки відповідно до цільового призначення протягом одного року з дня реєстрації договору оренди земельної ділянки;

б) умови завершити  будівництво відповідно до цільового призначення в терміни, що не можуть перевищувати пять років з дня реєстрації договору оренди земельної ділянки;

в) умови здійснити будівництво, ремонт або утримання дороги, ділянки дороги, що безпосередньо межує із земельною ділянкою, переданою в оренду.

6. У разі виникнення виняткових обставин обмеження права на земельну ділянку може бути знято або змінено окремим рішенням Уманської міської ради.

7. Недотримання умов договору оренди стосовно обмеження права на земельну ділянку вважається використанням земельної ділянки не за цільовим призначенням і є підставою для примусового припинення права на земельну ділянку відповідно до статті 143 Земельного кодексу України.

Секретар міської ради                                                         О.В.Цебрій

Тарасюк Л.М.

Додаток 2

до рішення міської ради

16 жовтня 2015р. № 2.10-77/6

Міському  голові  

   _________________________________

   _________________________________

(прізвище, ім’я, по-батькові)

   __________________________________

(адреса проживання)

       ___________________________________

 (телефон)

З А Я В А

                 Прошу  поставити мене на облік для отримання земельної ділянки

____________________________________________________________________ вказати цільове призначення(для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд;

____________________________________________________________________

для ведення садівництва, для індивідуального дачного будівництва)

Бажане місце розташування та площа земельної ділянки_________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

Земельну ділянку бажаю отримати: зазначити  бажане 

у власність;

                        в користування на умовах оренди.

  Земельну ділянку бажаю отримати  площею _______ га,

  На квартирній черзі            

перебуваю;     

                        не перебуваю.

До  заяви  додаю:     зазначити  наявне

 копію документа, що посвідчує особу  та місце її реєстрації;

 копія реєстраційної облікової  картки платника податків (ідентифікаційний код);

довідка (витяг)  про наявність чи відсутність права на безоплатну приватизацію в межах норм безоплатної приватизації  за відповідним цільовим призначенням (при подачі заяви  на постановку на облік для отримання;

документи, що посвідчують право громадян бути визнаними такими,  які мають пільгове  право на отримання земельної ділянки.

          Додаток  на   ____ аркушах

   

Власноручно здійснюється запис:

Укласти договір про обмеження права на земельну ділянку погоджуюсь  або Укласти договір про обмеження права на земельну ділянку не погоджуюсь.

   __________________________                      ____________________________ 

                              (д  а  т  а)                                                                                             ( п  і д  п  и  с)

Додаток 3

до рішення міської ради

16 жовтня 2015р. № 2.10-77/6

Положення про Комісію з розгляду питань постановки

на облік для отримання земельної ділянки  громадян

1. Комісія з розгляду питань постановки на облік для отримання земельної ділянки  громадян ( далі - Комісія) здійснює  свою діяльність колегіально. Кількісний та персональний склад комісії затверджується рішенням міської ради. В разі необхідності Комісія до участі в роботі може залучати інших осіб для надання  необхідних роз’яснень, консультацій, висновків.

2. Засідання Комісії   відбувається за необхідності при надходженні заяв.

11.Засідання Комісії є правомочним за умови, якщо на ньому присутні більше половини від її  складу.

13.У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Комісії.

14. Член комісії, який не підтримує пропозиції (рекомендації), вказані  у протоколі комісії, може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу.

Секретар міської ради                                                         О.В.Цебрій

 Додаток 4

до рішення міської ради

16 жовтня 2015р. № 2.10-77/6

Склад  Комісії з розгляду питань постановки

на облік з отримання земельної ділянки  громадян

 

Клочко Сергій Леонтійович - перший заступник міського голови, голова комісії;
Тарасюк Лідія Михайлівна - начальник відділу з питань земельних відносин міської ради, заступник голови комісії;
Скакун Оксана Петрівна  - головний спеціаліст відділу з питань земельних відносин міської ради, секретар комісії;

Члени комісії:

Коломієць Ніна Василівна - начальник відділу комунального майна міської ради
Назаров Станіслав Володимирович - начальник відділу житлово-комунального господарства міської ради;
Сідлецька Наталія Анатоліївна - спеціаліст І категорії юридичного відділу виконавчого комітету міської ради;
Бондаренко Людмила Іванівна - заступник начальника управління містобудування і архітектури міської ради;
Семененко Сергій Іванович - депутат міської ради, заступник голови постійної комісії  з питань регулювання земельних відносин  і охорони навколишнього природного середовища (за згодою);
Слонський Володимир Олексійович - депутат міської ради, секретар постійної комісії з питань управління комунальною власністю (за згодою);
Скрипник Руслан Альбертович - член виконавчого комітету міської ради (за згодою);
Васалатій Артур Валентинович - заступник голови громадської організації «Булат» (за згодою);

 Секретар міської ради                                                         О.В.Цебрій

 

 

Прочитано 1772 разів