Вівторок, 26 січня 2016 16:18

21 січня 2016 року № 2-4/7 - Про внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 року № 2-3/7 „Про міський бюджет на 2016 рік”

 

a gerb

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА
VІІ СКЛИКАННЯ
4 С Е С І Я

Р І Ш Е Н Н Я


21 січня 2016 року № 2-4/7

Про внесення змін до рішення
міської ради від 25.12.2015 року
№ 2-3/7 „Про міський бюджет
на 2016 рік”

Відповідно до підпункту 23 частини першої статті 26, статті 61 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, частини восьмої статті 78 Бюджетного кодексу України зі змінами, Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», рішення Черкаської обласної ради від 29.12.2015 р. № 2-3/7 «Про обласний бюджет на 2016 рік»,

міська рада ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до рішення міської ради від 25.12.2015 року № 2-3/7 „Про міський бюджет на 2016 рік” та викласти його в новій редакції:

«Про міський бюджет на 2016 рік

Відповідно до статей 76 та 77 Бюджетного кодексу України, підпункту 23 частини першої статті 26 , статті 61 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”,
міська рада ВИРІШИЛА
1. Визначити на 2016 рік:
1) доходи міського бюджету у сумі 543 850,9 тис.грн., в тому числі доходи загального фонду міського бюджету 525 316,9 тис.грн., доходи спеціального фонду міського бюджету 18 534,0 тис.грн., у тому числі бюджету розвитку 4 000,0 тис.грн. згідно з додатком 1;
2) видатки міського бюджету у сумі 543 369,6 тис.грн., в тому числі видатки загального фонду міського бюджету 512 435,6 тис.грн., видатки спеціального фонду міського бюджету 30 934,0 тис.грн.;
3) повернення кредитів до спеціального фонду міського бюджету у сумі 0,8 тис.грн. згідно з додатком 4;
4) надання кредитів з міського бюджету у сумі 482,1 тис.грн., у тому числі надання кредитів із загального фонду міського бюджету – 481,3 тис.грн. та надання кредитів із спеціального фонду міського бюджету – 0,8 тис.грн. згідно з додатком 4;
5) профіцит загального фонду міського бюджету у сумі 12 400,0 тис.грн. згідно з додатком 2;
6) дефіцит спеціального фонду міського бюджету у сумі 12 400,0 тис.грн. згідно з додатком 2.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів міського бюджету на 2016 рік, у тому числі загального фонду 512 435,6 тис.грн. та спеціального фонду 30 934,0 тис.грн. згідно з додатками 3, 3.1 та 3.2.

3. Визначити оборотний касовий залишок бюджетних коштів міського бюджету у сумі 20,0 тис.грн.

4. Затвердити на 2016 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5.

5. Затвердити на 2016 рік перелік об’єктів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету згідно з додатком 6.

6. Затвердити на 2016 рік резервний фонд міського бюджету у сумі 918,7 тис.грн.

7. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду міського бюджету на 2016 рік за їх економічною структурою:
1) оплата праці працівників бюджетних установ;
2) нарахування на заробітну плату;
3) придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;
4) забезпечення продуктами харчування;
5) оплата комунальних послуг та енергоносіїв;
6) поточні трансферти населенню;
7) поточні трансферти місцевим бюджетам;
8) забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;
9) оплата послуг з охорони комунальних закладів культури.

8. Затвердити в складі видатків міського бюджету кошти на реалізацію регіональних програм у сумі 15 903,3 тис.грн. згідно з додатком 7.

9. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому управлінню Уманської міської ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів міського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

10. Розпорядникам коштів міського бюджету забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

11. Установити, що у загальному фонді міського бюджету на 2016 рік:
1) до доходів належать надходження, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, а також міжбюджетні трансферти з державного та обласного бюджетів;
2) джерелами формування, у частині фінансування, є надходження, визначені статтями 15, 72 та 73 Бюджетного кодексу України щодо міського бюджету;
3) джерелами формування, в частині кредитування, є надходження, визначені статтями 64 та 72 Бюджетного кодексу України.

12. Установити, що джерелами формування спеціального фонду міського бюджету на 2016 рік у частині доходів є надходження, визначені статтями 691 та 71 Бюджетного кодексу України, а також міжбюджетні трансферти з державного та обласного бюджетів.

13. Установити, що джерелами формування спеціального фонду міського бюджету на 2016 рік у частині фінансування є надходження, визначені статтями 15 та 72 Бюджетного кодексу України.

14. Установити, що джерелами формування спеціального фонду міського бюджету України на 2016 рік у частині кредитування є надходження, визначені статтями 691 та 72 Бюджетного кодексу України.

15. Якщо після прийняття рішення про міський бюджет повноваження на виконання функцій або надання послуг, на які надано бюджетне призначення, передається відповідно до законодавства від одного головного розпорядника бюджетних коштів до іншого головного розпорядника бюджетних коштів, дія бюджетного призначення не припиняється і застосовується для виконання тих самих функцій чи послуг іншим головним розпорядником бюджетних коштів, якому це доручено. Передача бюджетних призначень у цьому випадку здійснюється за рішенням виконавчого комітету міської ради, погодженим постійною комісією міської ради з питань планування, бюджету і фінансів, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, з подальшим затвердженням міською радою.
У межах загального обсягу бюджетних призначень за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування бюджету окремо за загальним та спеціальним фондами міського бюджету фінансове управління Уманської міської ради, за обгрунтованим поданням головного розпорядника бюджетних коштів, здійснює перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі, в розрізі економічної класифікації видатків бюджету, а також в розрізі класифікації кредитування бюджету – щодо надання кредитів з бюджету.
У межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів перерозподіл видатків бюджету і надання кредитів з бюджету за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування бюджету, включаючи резервний фонд бюджету, додаткові дотації та субвенції, а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету) здійснюються за рішенням виконавчого комітету міської ради , погодженим з постійною комісією міської ради з питань планування, бюджету і фінансів, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, з подальшим затвердженням міською радою.
Передача інших бюджетних призначень або перерозподіл інших видатків міського бюджету і надання кредитів з міського бюджету, крім випадків, передбачених цим рішенням, здійснюються за рішенням виконавчого комітету, погодженим з постійною комісією міської ради з питань планування, бюджету і фінансів, з подальшим затвердженням міською радою.
Забороняється без внесення змін до рішення міської ради про міський бюджет збільшення бюджетних призначень за загальним та спеціальним фондами міського бюджету на:
1) оплату праці працівників бюджетних установ за рахунок зменшення інших видатків;
2) видатки, пов’язані з функціонуванням органів місцевого самоврядування, за рахунок зменшення видатків за іншими бюджетними програмами.

16. Надати право виконавчому комітету Уманської міської ради:
1) приймати рішення щодо розподілу та перерозподілу обсягів трансфертів з державного та інших бюджетів, відповідно до актів законодавства і рішень про місцеві бюджети;
2) вносити зміни до переліку об'єктів та заходів, що проводяться за рахунок коштів бюджету розвитку, а також за рахунок надходження коштів від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, в межах та із зміною обсягів загального і спеціального фондів, з послідуючим погодженням із постійною комісією міської ради з питань планування, бюджету і фінансів та з подальшим затвердженням міською радою.

17. Доручити фінансовому управлінню Уманської міської ради здійснювати у 2016 році на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитах в банківських установах у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

18. Відповідно до статей 26 та 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 35 статті 64 Бюджетного кодексу України встановити нормативи відрахування частини прибутку за наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності підприємств міської комунальної власності, або у статутних фондах, де є частка міської комунальної власності, у розмірі 0,1 відсотка чистого прибутку від розміру комунальної частки (акцій, паїв) у їх статутних фондах, розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

Частина чистого прибутку зараховується на відповідний рахунок з обліку надходжень до загального фонду міського бюджету, відкритий в Уманському управлінні Державної казначейської служби України Черкаської області.
Підприємства міської комунальної власності сплачують частину чистого прибутку за результатами фінансово – господарської діяльності 2015 року та наростаючим підсумком щоквартальної фінансово – господарсьвої діяльності у 2016 році, у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств.

19. Додатки 1 – 7 до рішення є його невід'ємною частиною.

20. Рішення довести до відома громадськості, опублікувавши його на сторінках газети „Уманська зоря” та розмістивши на сайті міської ради.»

2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Клочка С.Л., фінансове управління Уманської міської ради (Петриченко А.В.) та постійну комісію з питань планування, бюджету і фінансів (Зайченко О.В.).

Міський голова                                                                 О.В.Цебрій

 

Пояснювальна записка
                       проекту рішення міської ради „Про внесення змін до рішення міської ради

                                 від 25.12.2015 р.№ 2-3/7 „Про міський бюджет на 2016 рік”.

Винесення на розгляд сесії міської ради проекту рішення про внесення змін до міського бюджету на 2016 рік викликано:
- змінами в обсягах міжбюджетних трансфертів з державного та обласного бюджетів;
- перерозподілом деяких видатків міського бюджету в межах річного розпису;
- перерозподілом доходів міського бюджету.

1. Зміни обсягів трансфертів з державного бюджету
1.1. На виконання ст. 77 Бюджетного кодексу України та з урахуванням додатку №6 Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік», місту Умань доведено обсяги міжбюджетних трансфертів з державного бюджету на 2016 рік, в зв’язку з чим необхідно привести їх у відповідність у бюджеті міста.
Так, базова дотація з державного бюджету затверджена в розмірі 9407,8 тис.грн., що на 613,1 тис.грн. менше, ніж передбачено міським бюджетом на 2016 рік.
У зв’язку з цим, по загальному фонду міського бюджету на суму 613,1 тис.грн. зменшуються доходи (код 41020100) та видатки головного розпорядника коштів «Відділ охорони здоров’я Уманської міської ради» (КТКВ 080101 «Лікарні» КЕКВ 2271 «Оплата теплопостачання»).
1.2. Відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік», м.Умань доведено 62025,2 тис.грн. освітньої субвенції з державного бюджету, що на 1892,2 тис.грн. більше, ніж було передбачено при затвердженні бюджету міста на 2016 рік.
В зв’язку з цим, по загальному фонду міського бюджету на суму 1892,2 тис.грн. збільшуються доходи міського бюджету (код 41033901) та видатки головного розпорядника «Відділ освіти Уманської міської ради» за КТКВ 070201 «Загальноосвітні школи (в т. ч. школа-дитячий садок, інтернат при школі), спеціалізовані школи, ліцеї, гімназії, колегіуми» КЕКВ 2111 «Заробітна плата».
1.3. Крім того, Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» медична субвенція з державного бюджету передбачена м.Умань в сумі 56465,4 тис.грн., що на 1405,8 тис.грн. менше, ніж було передбачено.
В зв’язку з цим, по загальному фонду міського бюджету на суму 1405,8 тис.грн. зменшуються доходи міського бюджету (код 41034201) та видатки головного розпорядника «Відділ охорони здоров’я Уманської міської ради», а саме:
за КТКВ 080101 «Лікарні»
КЕКВ 2111 «Заробітна плата» - 150,8 тис.грн.,
КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці» - 120,0 тис.грн.;
за КТКВ 080203 «Перинатальні центри, пологові будинки»
КЕКВ 2111 «Заробітна плата» - 700,0 тис.грн.,
КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці» - 135,0 тис.грн.;
за КТКВ 081002 «Інші заходи по охороні здоров’я» (Автогосподарство)
КЕКВ 2111 «Заробітна плата» - 300,0 тис.грн.

2. Зміни обсягів трансфертів з обласного бюджету

2.1. Відповідно до рішення обласної ради від 29.12.2015 № 2-3/7 «Про обласний бюджет на 2016 рік», для нашого міста затверджені обсяги трансфертів з обласного бюджету в сумі 1413719 грн., а саме :
- субвенція на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни на суму 46 000 грн.
В зв’язку з цим по загальному фонду міського бюджету на суму 46 000 грн. збільшуються доходи міського бюджету (за кодом 41035000) та видатки головного розпорядника коштів „Управління праці та соціального захисту населення” (КТКВ 090417);
- субвенція на компенсаційні виплати інвалідам на бензин, ремонт, техобслуговування автотранспорту та транспортне обслуговування на суму 50814 грн.
В зв’язку з цим по загальному фонду міського бюджету на суму 50814 грн. збільшуються доходи міського бюджету (за кодом 41035000) та видатки головного розпорядника коштів „Управління праці та соціального захисту населення” (КТКВ 091303);
- субвенція на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на суму 226522 грн.
В зв’язку з цим по загальному фонду міського бюджету на суму 226522 грн. збільшуються доходи міського бюджету (за кодом 41035000) та видатки головного розпорядника коштів „Управління праці та соціального захисту населення” (КТКВ 09012);
- субвенція на встановлення телефонів інвалідам І та ІІ групи загального захворювання на суму 504 грн.
В зв’язку з цим по загальному фонду міського бюджету на суму 504 грн. збільшуються доходи міського бюджету (за кодом 41035000) та видатки головного розпорядника коштів „Управління праці та соціального захисту населення” (КТКВ 091304);
- субвенція на виплату обласних стипендій переможцям ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук на суму 14737 грн.
В зв’язку з цим по загальному фонду міського бюджету на суму 14737 грн. збільшуються доходи міського бюджету (за кодом 41035000) та видатки головного розпорядника коштів „Відділ освіти Уманської міської ради” (КТКВ 070807);
- субвенція на фінансову підтримку організації харчування дітей у навчальних закладах області, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію Черкаської області на суму 75142 грн.
В зв’язку з цим по загальному фонду міського бюджету на суму 75142 грн. збільшуються доходи міського бюджету (за кодом 41035000) та видатки на придбання продуктів харчування головного розпорядника коштів „Відділ освіти Уманської міської ради” (за КТКВ 070101 «Дошкільні заклади освіти» - на 47000 грн., за КТКВ 070201 «Загальноосвітні школи» - 27442 грн., НВК №24 – 700 грн.);
- субвенція на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування – на суму 1000 000 грн.
В зв’язку з цим по загальному фонду міського бюджету на суму 1000,0 тис. грн. збільшуються доходи міського бюджету (за кодом 41030300) та видатки головного розпорядника – «Відділ охорони здоров’я Уманської міської ради» за КТКВ 080101 «Лікарні», а саме:
КТКВ 080101 «Лікарні» (КП «Уманська міська лікарня») на 354682 грн.:
КЕКВ 2111 «Заробітна плата» - 294682 грн.,
КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці» - 60000 грн.;
КТКВ 080101 «Лікарні» на суму 645318 грн.:
КЕКВ 2111 «Заробітна плата» - 260702 грн.,
КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці»- 146616 грн.,
КЕКВ 2220 «Медикаменти …» - 168000 грн.,
КЕКВ 2230 «Продукти харчування» - 70000 грн.

 

3. Перерозподіл деяких видатків міського бюджету

3.1. На клопотання головного розпорядника – «Відділ охорони здоров’я Уманської міської ради», з метою поновлення видатків лікувально-профілактичних установ міста у сумі 2018,9 тис.грн., які були зменшені за рахунок медичної субвенції та базової дотації, пропонується відновити їх за рахунок нерозподілених видатків резервного фонду (КТКВ 250102 КЕКВ 9000) таким чином:
збільшити видатки
за КТКВ 080101 «Лікарні»
КЕКВ 2271 «Оплата теплопостачання» - на 613,1 тис.грн.,
КЕКВ 2111 «Заробітна плата» - на 880,0 тис.грн.,
КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці» - на 290,0 тис.грн.;
за КТКВ 080203 «Перинатальні центри, пологові будинки»
КЕКВ 2111 «Заробітна плата» - 69,0тис.грн.,
КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці» - 6,0 тис.грн.;
за КТКВ 080500 «Загальні і спеціалізовані стоматологічні поліклініки»
КЕКВ 2111 «Заробітна плата» - 106,8 тис.грн.;
за КТКВ 081002 «Інші заходи по охороні здоров’я» (Автогосподарство)
КЕКВ 2111 «Заробітна плата» - 35,0 тис.грн.,
КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці» - 19,0 тис.грн.

3.2. На виконання рішення Уманської міської ради від 26.12.2014 р. №2.5-65/6, в зв’язку з припиненням діяльності Уманського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та приєднання його функцій до Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, виключити з розпису міського бюджету на 2016 рік видатки за КТКВ 091101 «Утримання центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» в сумі 524900 грн. та передати їх на КТКВ 091204 «Територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» за відповідними кодами економічної класифікації видатків.

3.3. В зв’язку з роз’ясненнями Департаменту фінансів Черкаської ОДА, необхідно внести зміни у додатки 3, 3.1, 3.2 до рішення міської ради від 25.12.2015 р. № 2-3/7 «Про міський бюджет на 2016 рік» в частині видатків головного розпорядника «Відділ охорони здоров’я Уманської міської ради» на виконання програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань у дітей і підлітків на 2015-2020 роки, а саме:
- зменшити призначення за КТКВ 081002 «Інші заходи по охороні здоров’я» КЕКВ 2220 «Медикаменти та перев’язувальні матеріали» на суму 20,0 тис.грн.;
- збільшити на 20,0 тис.грн. призначення за КТКВ 080500 «Загальні і спеціалізовані стоматологічні поліклініки» КЕКВ 2220 «Медикаменти та перев’язувальні матеріали».

4. Перерозподіл доходів
Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо цільового спрямування екологічного податку» від 24.12.2015 р. №918-VIII надходження екологічного податку будуть зараховуватись до спеціального фонду міського бюджету. В зв’язку з цим необхідно внести зміни до розпису доходів міського бюджету шляхом зменшення надходжень загального та збільшення надходжень спеціального за рахунок екологічного податку в сумі 100 000,0 грн.
В свою чергу це вимагає внесення змін в частині фінансування міського бюджету шляхом зменшення на 100 000,0 грн. суми коштів що передається до бюджету розвитку (спеціального фонду).

Крім того, враховуючи звернення комунальних підприємств міста, пропонується зменшити відсоток відрахувань чистого прибутку комунальних підприємств до міського бюджету, зменшивши його розмір з 5 відсотків до 0,1 відсотка.

5. Бюджет розвитку

На клопотання головних розпорядників коштів відділу освіти, управління праці та соціального захисту населення, відділу житлово-комунального господарства та відділу капітального будівництва в зв’язку з необхідністю завершення робіт за деякими об’єктами та виділення коштів на співфінансування об’єктів, які будуть фінансуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку пропонується здійснити перерозподіл коштів бюджету розвитку, а саме:
Відділу освіти Уманської міської ради
– зменшити кошторисні призначення за КТКВ 070101 « Дошкільні заклади» КЕКВ 3132 «Капітальний ремонт інших об’єктів » на суму 100 000,00 тис. грн. (Капітальний ремонт аварійного блоку ДНЗ №12);
– збільшити кошторисні призначення за КТКВ 150101 «Капітальні вкладення» КЕКВ 3122 «Капітальне будівництво (придбання) інших об`єктів» на суму 100 000,00 грн. (Будівництво твердопаливної котельні в Уманському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Ю.О. Гагаріна - педагогічний ліцей» потужністю 500 кВт за адресою: вул. Маяковського,73/7).
Управлінню праці та соціального захисту населення Уманської міської ради збільшити кошторисні призначення за КТКВ 150101 «Капітальні вкладення» КЕКВ 3142 «Реконструкція та реставрація інших об`єктів» на суму 108 000,00 грн. (Технічне переоснащення зовнішньої мережі електропостачання Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок» за адресою: вул.Піонтковського,12).
Відділу житлово-комунального господарства Уманської міської ради за КТКВ 150101 «Капітальні вкладення» КЕКВ 3142 «Реконструкція та реставрація інших об`єктів» зменшити призначення за об’єктом «Реконструкція житлового будинку за адресою вул. Радянська, 5» та збільшити призначення за об’єктом «Реконструкція скверу імені Тараса Шевченка в м. Умань» в сумі 100 000,00 грн. Також, в зв’язку з необхідністю завершити роботи за об’єктом «Капітальний ремонт приміщень інфекційного відділення для дітей, міської лікарні №3 по провулку Проїзжому, 5» зменшуються призначення за КТКВ 170703 «Видатки на проведення робіт, пов`язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг» 3132 «Капітальний ремонт інших об`єктів» на суму 500 000,00 грн.
Відділу капітального будівництва Уманської міської ради
– збільшити призначення за КТКВ 150101 «Капітальні вкладення» 3132 «Капітальний ремонт інших об`єктів» на суму 550 000,00 грн. (Капітальний ремонт приміщень інфекційного відділення для дітей, міської лікарні №3 по провулку Проїзжому, 5 – 500 000,00 грн., Капітальний ремонт будинку нічного перебування в комплексі надання соціальних послуг бездомним, звільненим та наркоалкоголезалежним особам с. Дмитрушки-2 – 50 000,00 грн.)
– зменшити призначення за КТКВ 150101 «Капітальні вкладення» КЕКВ 3142 «Реконструкція та реставрація інших об`єктів» на суму 158 000,00 грн. (зменшити призначення за об’єктом «Реконструкція Будинку культури за адресою: вул. Жовтневої революції,2 в м. Умань (проектні роботи)» на суму 356 016,00 грн.; збільшити призначення за об’єктами: «Реконструкція внутрішньої системи опалення міського будинку культури за адресою: вул.Жовтневої революції ,2 (проектні роботи)» на суму 98 016,00 грн., «Технічне переоснащення газової котельні КП "Уманська міська лікарня" за адресою: вул. Шевченка, 50, в м. Умань» на суму 100 000,00 грн.).

Зважаючи на наведене, відповідно до частини 8 статті 78 та статті 52 Бюджетного кодексу України, пропонується міській раді затвердити зміни до міського бюджету на 2016 рік.


Начальник фінуправління          А.В.Петриченко

 

Уточнення міського бюджету

( пропозиції на  чергову сесію )

  ДОХОДИ                                                                                                                ( грн.)

  Загальний фонд

Спеціальний

фонд

В т.ч. бюджет

розвитку

Разом

бюджет

Обсяг доходів станом на 12.01.2016 524 129 900 18 434 010 4 000 000 542 563 910
Освітня субвенція з державного бюджету 1892200     1892200
Базова дотація з державного бюджету -613100     -613100
Медична субвенція з державного бюджету -1405800     -1405800
Субвенція з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 226522     226522
Субвенція з обласного бюджету  на встановлення телефонів інвалідам І та ІІ групи загального захворювання 504     504
Субвенція  з обласного бюджету на  виплату обласних стипендій переможцям ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук 14737     14737
Субвенція з обласного бюджету  на фінансову підтримку організації харчування дітей у навчальних закладах області, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію Черкаської області 75142     75142
Субвенція з обласного бюджету  на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування 1000000     1000000
Субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни 46000     46000
Субвенція з обласного бюджету на компенсаційні виплати інвалідам на бензин, ремонт, техобслуговування автотранспорту та транспортне обслуговування 50814     50814
Екологічний податок -100 000 100 000    
Всього уточнень 1 187 019 100 000   1 287 019
Уточнений обсяг доходів 525 316 919 18 534 010 4 000 000 543 850 929

 

ВИДАТКИ                                                                                                                             ( грн.)                                                                                                                                                                                     

 

Обсяг видатків станом на 12.01.2016 511 148 600 30 934 010 16 500 000 542 082 610
Освітня субвенція з державного бюджету 1892200     1892200
Базова дотація з державного бюджету -613100     -613100
Медична субвенція з державного бюджету -1405800     -1405800
Субвенція з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 226522     226522
Субвенція з обласного бюджету  на встановлення телефонів інвалідам І та ІІ групи загального захворювання 504     504
Субвенція  з обласного бюджету на  виплату обласних стипендій переможцям ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук 14737     14737
Субвенція з обласного бюджету  на фінансову підтримку організації харчування дітей у навчальних закладах області, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію Черкаської області 75142     75142
Субвенція з обласного бюджету  на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування 1000000     1000000
Субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни 46000     46000
Субвенція з обласного бюджету на компенсаційні виплати інвалідам на бензин, ремонт, техобслуговування автотранспорту та транспортне обслуговування 50814     50814
Передача з загального до бюджету розвитку спеціального фонду     -100000  
Всього уточнень 1287019     1287019
Уточнений обсяг видатків 512 435 619 30 934 010 16 400 000 543 369 629
Кредитування 481 300     481 300
Всього витрат 512 916 919 30 934 010 16 400 000 543 850 929
Профіцит 12 400 000     12 400 000
Дефіцит   12 400 000 12 400 000 12 400 000
Результат (+,-) 12 400 000 -12 400 000 - 12 400 000 0

Начальник  фінуправління                                                                                 А.В.Петриченко                                                                                 

 

П Р О Т О К О Л  №

засідання постійної депутатської комісії

міської ради з питань планування, бюджету і фінансів

 

   15.01. 2016 р.                                                                                                              м.Умань

На засіданні присутні голова комісії Зайченко О.В., Штангей О.М., Муратова Н.А.,

Зікеєва І.Л., Дорожинська Л.А.

Порядок денний

  1. Про внесення змін до рішення міської ради від 30.01.2015 року № 2-66/6 „Про міський бюджет на 2015 рік”.
  2. Про внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 року № 2-3/7 „Про міський бюджет на 2016 рік”.

     3. Про передачу на фінансування з міського бюджету двох професійно-технічних навчальних закладів – ДНЗ «Уманський професійний ліцей» та ДНЗ «Уманський професійний аграрний ліцей», а також пільгового проїзду та інших пільг.

1. СЛУХАЛИ:  начальника фінансового управління міської ради Петриченко А.В., яка  повідомила членам комісії , що    винесення на розгляд сесії міської ради проекту рішення про внесення змін до міського бюджету на 2015 рік  викликано:

-          змінами в обсягах  міжбюджетних трансфертів з  державного бюджету;

-          перерозподілом деяких видатків міського бюджету в межах річного розпису.

  ДОХОДИ                                                                                                                ( грн.)

  Загальний фонд

Спеціальний

фонд

В т.ч. бюджет

розвитку

Разом

бюджет

Обсяг доходів станом на 25.12.2015 477 566 196 33 931 805 8 999 594 511 498 001
Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії ,природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот

- 232 111

- 16 910 374

   

-          232 111

      - 16 910 374

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу

       16 041

       21 750

   

        16 041

             21 750

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім’ям з дітьми ,малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги на догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу - 428 398     -428 398
Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з водопостачання та водовідведення...

726 338

683 000

   

726 338

683 000

Освітня субвенція з державного бюджету 306 800     306 800
Всього уточнень - 15 816 954     - 15 816 954
Уточнений обсяг доходів 461 749 242 33 931 805 8 999 594 495 681 047

  

ВИДАТКИ                                                                                                                                                                                                 ( грн.)                                                                                                                                                                                     

  Загальний фонд Спеціальний фонд

В т.ч.

Бюджет розвитку 

Разом

бюджет

Обсяг видатків станом на 25.12.2015          469 306 249          49 495 457      23 825 123          518 801 706
Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії ,природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та при будинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот

-          232 111

- 16 910 374

   

-          232 111

- 16 910 374

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу

16 041

21 750

   

16 041

                21 750

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім’ям з дітьми ,малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги на догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу - 428 398     - 428 398
Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з водопостачання та водовідведення...

726 338

683 000

   

726 338

683 000

Освітня субвенція з державного бюджету 306 800     306 800
Всього уточнень - 15 816 954     - 15 816 954
Уточнений обсяг видатків 453 489 295 49 495 457 23 825 123 502 984 752
Профіцит 10 346 573     10 346 573
Дефіцит 2 086 626         15 563 652   14 825 529 17 650 278
Результат (+,-) 8 259 947       - 15 563 652 - 14 825 529 - 7 303 705

2. З другого питання також слухали начальника фінуправління, яка повідомила, що винесення на розгляд сесії міської ради проекту рішення про внесення змін до міського бюджету на 2016 рік  викликано:

   -   змінами в обсягах  міжбюджетних трансфертів з  державного та обласного  бюджетів;

  -   перерозподілом деяких видатків міського бюджету в межах річного розпису.

ДОХОДИ                                                                                                                ( грн.)

  Загальний фонд

Спеціальний

фонд

В т.ч. бюджет

розвитку

Разом

бюджет

Обсяг доходів станом на 12.01.2016 524 129 900 18 434 010 4 000 000 542 563 910
Освітня субвенція з державного бюджету 1892200     1892200
Базова дотація з державного бюджету -613100     -613100
Медична субвенція з державного бюджету -1405800     -1405800
Субвенція з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 226522     226522
Субвенція з обласного бюджету  на встановлення телефонів інвалідам І та ІІ групи загального захворювання 504     504
Субвенція  з обласного бюджету на  виплату обласних стипендій переможцям ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук 14737     14737
Субвенція з обласного бюджету  на фінансову підтримку організації харчування дітей у навчальних закладах області, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію Черкаської області 75142     75142
Субвенція з обласного бюджету  на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування 1000000     1000000
Субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни 46000     46000
Субвенція з обласного бюджету на компенсаційні виплати інвалідам на бензин, ремонт, техобслуговування автотранспорту та транспортне обслуговування 50814     50814
Екологічний податок -100 000 100 000    
Всього уточнень 1 187 019 100 000   1 287 019
Уточнений обсяг доходів 525 316 919 18 534 010 4 000 000 543 850 929

 

ВИДАТКИ                                                                                                                                       ( грн.)                                                                                                                                                                                   

 

Обсяг видатків станом на 12.01.2016 511 148 600 30 934 010 16 500 000 542 082 610
Освітня субвенція з державного бюджету 1892200     1892200
Базова дотація з державного бюджету -613100     -613100
Медична субвенція з державного бюджету -1405800     -1405800
Субвенція з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 226522     226522
Субвенція з обласного бюджету  на встановлення телефонів інвалідам І та ІІ групи загального захворювання 504     504
Субвенція  з обласного бюджету на  виплату обласних стипендій переможцям ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук 14737     14737
Субвенція з обласного бюджету  на фінансову підтримку організації харчування дітей у навчальних закладах області, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію Черкаської області 75142     75142
Субвенція з обласного бюджету  на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування 1000000     1000000
Субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни 46000     46000
Субвенція з обласного бюджету на компенсаційні виплати інвалідам на бензин, ремонт, техобслуговування автотранспорту та транспортне обслуговування 50814     50814
Всього уточнень 1287019     1287019
Уточнений обсяг видатків 512 435 619 30 934 010 16 500 000 543 369 629
Кредитування 481 300     481 300
Всього витрат 512 916 919 30 934 010 16 500 000 543 850 929
Профіцит 12 400 000     12 400 000
Дефіцит   12 400 000 12 400 000 12 400 000
Результат (+,-) 12 400 000 -12 400 000 - 12 400 000 0

             Крім того,  з метою відновлення видатків бюджетних установ, зменшених за рахунок коштів державного бюджету та для забезпечення їх нагальних потреб, здійснено перерозподіл  видатків міського бюджету в межах річного розпису (за рахунок нерозподілених видатків резервного фонду міського бюджету).

3. Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» та рішення  обласної ради від 29.12.2015 р. № 2-3/7  «Про обласний бюджет на 2016 рік», на відміну від попередніх років, у 2016 році  передбачено утримання  за рахунок бюджету  міста Умань  двох професійно-технічних навчальних закладів – ДНЗ «Уманський професійний ліцей» та ДНЗ «Уманський професійний аграрний ліцей», що потребує   22,2 млн.грн. додаткового фінансового ресурсу, який не підтверджується очікуваними надходженнями в міський бюджет протягом 2016 року.  

Таким чином загальний дефіцит по місту (з урахуванням дефіциту по медичних закладах та  загальноосвітніх школах) становитиме 51,5 млн.грн., в тому числі і по оплаті праці, а це не припустимо.

В таких умовах міська рада не може взяти на себе відповідальність і зобов’язання щодо утримання ліцеїв, завчасно знаючи, що на фінансовий ресурс в сумі 22,2 млн.грн. місто розраховувати не може.

Відповідно до ст. 85 Бюджетного кодексу України, передача на міський бюджет ліцеїв мала б супроводжуватися і наданням на цю мету фінансового ресурсу. У 2015 році, коли ліцеї фінансувались за рахунок обласного бюджету,  область отримувала на цю мету кошти з державного бюджету у вигляді субвенції на підготовку робітничих кадрів. Але, в 2016 році такі кошти в Державному бюджеті не передбачені. Тому, нами було порушено клопотання про виділення цих коштів до Прем’єр-міністра України, Кабінету Міністрів України, Асоціації міст України, народного депутата Верховної Ради України.

Крім того,впродовж останніх років пільгові перевезення,  надання  пільг на послуги зв’язку та інші пільги (такі як разовий проїзд, санаторно-курортне лікування),  що надавались окремим категоріям громадян проводились за рахунок цільової державної субвенції. Так, у 2015 році на цю мету було передбачено 3506,4 тис.грн. коштів державного бюджету.

На сьогоднішній день, не зважаючи на те, що збережено редакцію ст. 102 Бюджетного кодексу України, яка передбачає фінансування таких видатків за рахунок субвенції з державного бюджету,  -  в Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» такі видатки не передбачені. Тому, на сьогоднішній день в місті гостро стоїть питання: за рахунок чого  мають надаватися ці пільги, з цим питанням ми також звертаємось  за роз’ясненнями до владних державних структур.

        

            Після обговорення ВИРІШИЛИ погодити запропоновані зміни і винести їх на розгляд  сесії міської ради, а з питань фінансування  ліцеїв та інших пільг – дочекатися офіційної відповіді від вищестоящих державних структур.

           

Голова комісії з питань планування,

бюджету і фінансів                                                                       О.В.Зайченко

Секретар                                                                                      І.Л.Зікеєва                                                                                   

Члени комісії :                                                                               О.М. Штангей  

                                                                                                      Л.А.Дорожинська

                                                                                                      Н.А.Муратова                                                                                                                                                                                                                                               

 Завантажити додатки

Прочитано 1518 разів